Единадесети финал за Серина Уилямс на Уимбълдън


Единадесети финал за Серина Уилямс на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

1824 0

Серина Уилямс се класира за финала на Уимбълдън, след като надигра безпроблемно Барбора Стрицова в два сета – в отделните части 6-1, 6-2 за малко над час игра.

В първия сет американката реализира два пробива, които й бяха напълно достатъчни за успех в откриващата част. Във втората картината се повтори и по-малката от сестрите Уилямс проби сервиса на чехкинята още два пъти, за да се поздрави с убедителния успех.

Така тя си осигури участие на 11-ти финал на Ол Ингланд Клъб, където балансът й е седем победи и три загуби, включително поражение от Анжелик Кербер в миналогодишния сблъсък за титлата. При успех в събота Уилямс ще се изравни по титли от Големия шлем с легендарната Маргарет Корт – 24. Тя ще се изравни и по титли на Уимбълдън със сънародничката си Хелън Мууди – 8, като ще се доближи на една от Мартина Навратилова.

Във финала тя ще срещне Симона Халеп, която по-рано се разправи с Елина Свитолина след 6-1, 6-3. За Халеп това ще е първо участие в спора за титлата на Ол Ингланд Клъб, като до момента двете имат десет срещи помежду си – Серина е спечелила девет от тях, включително и двубоя им от втори кръг на Уимбълдън през 2011, когато американката триумфира в три сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички