Рашийд: Шарапова пречеше на Григор


Рашийд: Шарапова пречеше на Григор
Снимка: Getty Images/Guliver

1960 0

Бившият треньор на Григор Димитров - Роджър Рашийд, призна, че се е опитвал да обясни на възпитаника си, че все още не е постигнал нищо в тениса. Двамата започнаха работа през октомври 2013 г., а под негово ръководство българинът спечели 4 титли и стигна до Топ 8 в света. Раздялата им дойде през юли 2015 г.

Според Рашийд връзката на хасковлията с Мария Шарапова също е имала вредни влияние върху кариерата на Димитров.

"Трудно е да имаш толкова известна приятелка в същия спорт, когато се опитваш да създадеш собствена идентичност", каза той пред вестник "Ню Йорк Таймс".

Австралиецът обясни, че е научил Григор на "елитно поведение", а освен това с него тенисистът е качил 4 кг. само мускули.

"Аз го качих на базовия лагер преди Еверест. Преди това той не беше дори близо до него. Не знаеше кой път да хване. Важното нещо при мен бе простотата. И това да не се превъзнасяш от това, че си в центъра на вниманието. Защото си мислиш: "Уау, аз вече съм сред най-добрите!" Да, там си като номер, но трябва да работиш, защото както си горе, така можеш да паднеш долу много бързо", казва Рашийд, цитиран от "Меридиан мач".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички