Дъжд отложи двубоя на Григор Димитров в Чънду за събота


Дъжд отложи двубоя на Григор Димитров в Чънду за събота
Снимка: GettyImages

4822 0

Първата ракета на България при мъжете - Григор Димитров трябваше да започне участието си днес на турнира от ATP 250 в Чънду. Тенисистът ни е поставен под №3 в Китай, а първият му съперник е перуанецът Хуан Пабло Варияс, който е №70 в световната ранглиста.

Двубоят между двамата бе последен в програмата на корта, като се очакваше да започне малко след 11:30 часа.  Заради пороен дъжд, започнал точно преди мача на Григор, се наложи неговото забавяне, като първоначално нагласите бяха да се играе в днешния ден.

Дъждът обаче така и не спря, което направи провеждането на двубоя невъзможен и отложен за събота (23 септември). Очаква се организаторите да обявят каква е прогарамата и в колко часа трябва да е.

Двамата ще спорят за място на четвъртфиналите, където победителят ще се изправи срещу един измежду Кристофър О‘Конъл или Таро Даниел. Третият в схемата Димитров и Варияс нямат официален мач помежду им.

Перуанският тенисист прави много добър сезон, като успя да стигне до 1/8-финалите на Ролан Гарос. Той записа 3 поредни 5-сетови победи и успя да надвие Роберто Баутиста Агут и Хуберт Хуркач. В първия кръг в Чънду победи представителя на домакините Дзие Цуей с 6-1, 6-3 за малко над час и 15 минути игра.

Водач в схемата на турнира е германецът Александър Зверев, а втори е италианецът Лоренцо Музети. 27-годишният Варияс е 70-и в световната ранглиста на АТП.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички