Донски и Нестеров стартират срещу италианци в квалификациите на Sofia Open 2022


Донски и Нестеров стартират срещу италианци в квалификациите на Sofia Open 2022
Снимка: Lap.bg

928 0

Родните тенисисти Александър Донски и Пьотр Нестеров ще играят срещу италиански съперници в първия кръг на квалификациите на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open 2022 в зала "Арена Армеец".

Двамата българи се включват в пресявките на надпреварата с "уайлд кард", а двубоите им са утре, като програмата започва в 12:00 часа.

Донски, 589-и в световната ранглиста, замени в последния момент сънародника си Адриан Андреев и ще стартира срещу шестия в предварителната схема ветеран Андреас Сепи. 38-годишният Сепи е бивш номер 18 в света и има три титли в кариерата си в Тура на АТП. В момента той е 249-и в света.

Андреев не може да се включи в квалификациите в София, тъй като в неделя трябва да играе полуфинал на "Чалънджър в Генуа (Италия), след като срещата му днес срещу бразилеца Тиаго Монтейро беше отложена за утре заради дъжд.

Съперник на 884-ия в световната ранглиста Нестеров пък ще бъде Салваторе Карузо, бивш номер 76 в света, който в момента е 270-и в касацията.

Двамата българи ще участват и в надпреварата на двойки.

Донски и Александър Лазаров ще започнат в основната схема срещу Фабрис Мартен (Франция) и Айсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан), а Нестеров и Янаки Милев ще стартират срещу близнаците Джак и Джейми Ванс (САЩ).

А ето как втората ни ракета коментира завръщането на Григор Димитров за турнира в София.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички