Кузманов коментира завръщането на Григор Димитров в София и отсече: Sofia Open е огромен престиж за България


Кузманов коментира завръщането на Григор Димитров в София и отсече: Sofia Open е огромен престиж за България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

827 0

Димитър Кузманов ще стартира срещу квалификант в тазгодишното издание на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open 2022. Надпреварата ще се порведе в зала "Арена Армеец".

Квалификациите на турнира са утре, а мачовете от основната схема са през следващата седмица.

"Турнирът е изключително силен. Има малко по-благоприятен жребий, но в никакъв случай не може да се каже, че има добър жребий. В квалификациите участват много силни тенисисти. Един Мирза Башич, например, който е бивш шампион в София", коментира Кузманов.

"Целта ми е да затвърдя победата от миналата година и ранкинга ми и да се опитам да го надмина. Най-хубавото е, че публиката отново се завръща в залата след две години на рестрикции. Без хората по трибуните атмосферата не е същата", каза Мико, който през миналия сезон записа първата си победа в основната схема на турнира.

"Този турнир с участието на играчи като Григор Димитров и Яник Синер е чудесен подарък за българските фенове. Нивото на играчите е много високо. Буквално всеки един мач е финал. Това състезание е огромен престиж за България и е хубаво, че традицията да се провежда в София продължава", добави 29-годишният пловдивчанин.

Мико не скри задоволството си от завръщането на Григор Димитров на Sofia Open. Гришо спечели турнира при единственото си участие досега през 2017 година.

"Всеки турнир в България, в който Григор играе, е по-специален. Неговото участие е добре за спорта у нас като цяло, мотивира всички. Това, че той е тук, ни се отразява само положително, голям плюс за нас е", сподели той.

"София Оупън ми е помогнал много през годините, защото ми даде възможност да се докосна до тениса от най-високо ниво. С всяка година трупах опит и се представях по-силно, ставах по-уверен. Прекрасно е, че има такъв турнир тук", каза още Мико.

А ето последните размествания в турнира заради отказ на звезди да участват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички