Доминик Тийм прекъсна невероятната серия на Рафа Надал


Доминик Тийм прекъсна невероятната серия на Рафа Надал
Снимка: БГНЕС

1028 0

Доминик Тийм се класира за полуфиналите на Мастърс турнира на червени кортове в Рим, Италия. Австриецът си гарантира място в топ 4 след страхотна победа с 6-4, 6-3 над 7-кратния шампион от надпреварата Рафаел Надал.

Интересното е, че двамата тенисисти играха един срещу друг си само преди дни – във финала на Мастърс турнира в Мадрид, като тогава победата бе за испанеца – 7-6 (8), 6-4. Днес обаче Тийм показа страхотен тенис и напълно заслужено стигна до успеха, който бе втори за него срещу този съперник от общо шест мача помежду им. С победата си Тийм сложи и край на впечатляващата серия на Надал от 17 поредни победи.

Осмият поставен австриец стартира отлично двубоя и след ранен пробив набързо поведе с 2-0. Тийм продължи да демонстрира страхотна форма и логично в петия гейм проби за втори път за 4-1, а впоследствие на свой сервис се доближи само до гейм от победата в сета.

В този момент Надал опита да направи обрат, но успя да върне само един пробив и в крайна сметка загуби първата част след 6-4. Вторият сет бе далеч по-равностоен, но и тук 23-годишният австриец отново показа, че жадува за реванш от своя именит съперник. Тийм реализира ключов пробив в седмия гейм за 4-3, а след това успя отново да пробие за крайното 6-3.

В спор за място на финала световният номер 7 ще срещне победителят от двубоя между Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички