Джокович загуби сет, но показа характер на турнира в Маями


Джокович загуби сет, но показа характер на турнира в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

884 0

 

Световният номер 1 Новак Джокович преодоля трудно препятствие и се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 8,36 милиона долара.
Сърбинът, който е шесткратен победител в Маями, надигра аржентинеца Федерико Делбонис в три сета със 7:5, 4:6, 6:1 за два часа игра.
Джокович взе първата част със 7:5 и можеше да приключи интригата във втория, след като водеше с 3:1след пробив. Делбонис намери сили да обърне с 6:4 и да прати мача в трети сет. Там сърбинът не остави шансове на съперника и му даде само гейм.

Световният номер 1 Новак Джокович се "изпоти", но все пак се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 8,36 милиона долара. Сърбинът победи аржентинеца Федерико Делбонис в три сета, в отделните части 7:5, 4:6, 6:1.

Двубоят продължи два часа, а Джокович показа някои слабости в играта си. Той взе първата част със 7:5 и можеше да затвори мача във втория, след като водеше с 3:1 с пробив. Сърбинът обаче допусна да бъде обърнат, а силната игра на Делбонис му спечели сета с 6:4.

В третия сет Джокович показа характер и не остави никакви шансове на съперника, давайки му само един гейм. Така шесткратният носител на титлата в Маями продължава своето участие към следващата фаза, където ще срещне Роберто Баутиста Агут от Испания.

Междувременно стана ясно кога и къде да гледаме втория мач на Григор Димитров на турнира в Маями (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички