Джокович загуби първи сет в Мелбърн, но отстрани Шаповалов


Джокович загуби първи сет в Мелбърн, но отстрани Шаповалов
Снимка: Getty Images/Guliver

888 0

Новак Джокович загуби първи сет на Аустрелиън Оупън, но елиминира Денис Шаповалов и се класира за четвъртия кръг на турнира от Големия шлем. Сърбинът спечели мача срещу 19-годишния канадец с 6-3, 6-4, 4-6, 6-0 за два часа и 22 минути игра.

Ноле имаше категорично превъзходство в първите два сета и напълно контролираше играта. Подобна бе ситуацията и в третия сет, в който Джокович водеше с 4-2 с пробив, но сбърка два пъти на своя сервис и загуби тази част. В четвъртия сет световният номер заигра отново на много високо ниво и не даде нито един гейм на опонента си.

Това бе първа среща между 31-годишния сърбин и 12 години по-младия от него канадец, който е 27-и в света. За място в 1/4 финалите Джокович ще спори с руснака Даниил Медведев, който отстрани белгиеца Давид Гофен с 6-2, 7-6, 6-3. Медведев е на 22 години и е 19-и в света.

Новак Джокович не загуби нито един сет в първите си срещи в Мелбърн с Мичъл Крюгер и Жо-Вилфред Цонга. С днешната си победа сърбинът си гарантира, че ще остане на върха след Откритото първенство на Австралия, без значение от следващите резултати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички