Маестро Федерер: Стан е поредният голям тест за мен


Маестро Федерер: Стан е поредният голям тест за мен
Снимка: Getty Images/Guliver

1358 0

Тенис феномена Роджър Федерер изрази радостта си от класирането си на полуфинал №38 в турнир от Големия шлем. Той стори това след категорична победа с 3:0 сега срещу Ришар Гаске в четвъртфинален сблъсък на US Open.

"Мисля, че изиграх много добър двубой. Усещах топката отлично на ретур и това ми помогна както днес, така и срещу Иснър в миналия кръг. Това ще ми помогне и физически, и психически да запазя енергия за следващия двубой. Надявам се на полуфиналите да играя още по-добре", сподели Маестрото след срещата.

Той ще се изправи срещу Стан Вавринка (класирал се за финалния ATP турнир в Лондон) в следващия етап на US Open, като Федерер сподели, че очаква много тежък и в същото време интригуващ двубой срещу своя сънародник.

"Той се подобри чувствително и съм много щастлив, че се изправям именно срещу него. Има двама швейцарци на полуфиналите в Ню Йорк и това е супер. Чакам срещата с нетърпение.

Мисля, че Стан ще играе много силно. Моята основна цел ще бъде да му се противопоставя по най-добрия възможен начин. Лично аз съм много доволен от играта си по време на турнира, просто трябва да продължавам да показвам това ниво и, ако мога, да играя още по-добре. Сега ще трябва да се нагодя и към стила на игра на Стан. Нямам търпение да се изправим един срещу друг, защото това ще е поредният голям тест за мен", сподели бившият №1 в тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички