Джокович: Ще подходя към финала, сякаш е последният мач в кариерата ми


Джокович: Ще подходя към финала, сякаш е последният мач в кариерата ми
Снимка: Getty Images/Guliver

1065 0

Световният номер 1 Новак Джокович обяви, че ще подходи към финала на US Open срещу Данийл Медведев така, сякаш е последният мач в кариерата му. При успех над руснака Джокович ще постигне календарен Голям шлем - победи и в четирите турнира от Шлема в рамките на една година, което за последно е правено от Род Лейвър през 1969 година.

"Знам, че хората искат да чуят какво ще кажа за Големия шлем, но няма много за казване. Остава само един мач - залагам всичко на него. Ще вложа сърцето и душата си, тялото и ума си в този мач. Ще подходя към финала сякаш е последният мач в кариерата ми", каза след победата си над Александър Зверев Джокович.

"Защо да съм щастлив? Все още не съм си свършил работата. Такава е нагласата ми. Сега ще се концентрирам върху възстановяването, калибрирането на всички системи, възвръщането на изключително важната енергия. Знам кои са силните ми страни и ще се придържам към тях.

Обичам да играя петсетови мачове, особено срещу по-младите тенисисти. Мисля, че опитът ми помага. Физически се чувствам отлично, така че нямам проблем с дългите мачове. Колкото по-дълъг е един мач, толкова по-големи шансове имам", допълни носителят на 20 титли от Големия шлем. Финалът на US Open ще бъде в неделя от 23:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички