Джокович: Имах почти перфектна година, ще ме вдъхнови за следващата


Джокович: Имах почти перфектна година, ще ме вдъхнови за следващата
Снимка: Getty Images/Guliver

1291 0

След като триумфира с титлата на заключителния турнир в Лондон, Новак Джокович за пореден път призна, че е записал много силна година. Снощи във финала в „О2 Арена” сърбинът надви по категоричен начин Роджър Федерер с 6-3, 6-4, с което си осигури четвърти трофей от финалния Мастърс.

"Това беше страхотен сезон за мен, изпълнен с много позитивни моменти. Ако трябва да избирам, бих посочил победите ми в турнирите от Големия шлем и по-конкретно тези на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ", коментира легендата, цитиран от БГНЕС.

"През следващата година календарът ще е много наситен, но ще опитам да повторя нивото, което демонстрирах в последните няколко години. В действителност годината ми премина почти перфектно, а да стоя тук с трофея е безспорно най-добрият финал. Страхотният сезон, който имах, определено ще ме вдъхнови още повече да продължа да се състезавам по същия начин”.

Относно пропусната възможност да запише Голям шлем, след загубата на финала на Ролан Гарос, както и дали турнирът във френската столица остава най-сериозното предизвикателство за него, Джокович заяви:

"Безспорно Ролан Гарос е едно от най-големите предизвикателства за мен през годината, но не и единственото. Мога да изтъкна също и Олимпийските игри, които се провеждат веднъж на четири години. Трябва да си призная, че турнирите от Големия шлем, както и Олимиадата, са сред приоритетите на тенисистите”, допълни световният номер 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички