Джокович и Надал продължават в Индиън Уелс, но не и Вавринка


Джокович и Надал продължават в Индиън Уелс, но не и Вавринка
Снимка: Getty Images/Guliver

855 0

Световният номер 1 Новак Джокович и испанецът Рафаел Надал се класираха за 1/4-финалите на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, след като записаха победи съответно над Фелисиано Лопес и Александър Зверев.

Джокович имаше нужда само от час и 5 минути, за да запише 6-3, 6-3 срещу Лопес, а в следващия кръг ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга, който победи Доминик Тийм в два сета.

Надал обаче имаше много повече проблеми срещу тийнейджъра Саша Зверев, който в първи кръг отстрани Григор Димитров. Носителят на 14 титли от Големия шлем трябваше да спасява мачбол в третия сет, преди да стигне до крайното 6-7(8), 6-0, 7-5 след над 2 часа и половина игра.

"Той е невероятен талант. Най-вероятно ще стане номер 1 в света", предрече Надал след двубоя. "Щастлив съм от начина, по който се борих и от вярата, която показах в тежките ситуации. Успях да намеря правилните решения в най-трудните моменти", допълни испанецът, който ще срещне Кей Нишикори на 1/4-финалите.

Стан Вавринка приключи с участието си на турнира, след като допусна загуба от Давид Гофен. Белгиецът проби цели 7 пъти съперника си, за да спечели с 3-6, 7-5, 7-6(5) и ще спори с Марин Чилич за място на полуфиналите.

В последния четвъртфинал един срещу друг ще се изправят Милош Раонич и Гаел Монфис. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички