Раонич пречупи Вавринка в петсетова драма


Раонич пречупи Вавринка в петсетова драма
Снимка: Getty Images/Guliver

1014 0

Поредна петестова драма украси първия турнир от Големия шлем през тази година - Australian Open. В запомнящо се зрелище един от символите на новата генерация тенисисти Милош Раонич победи втората ракета на Швейцария Стан Вавринка - 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3. Това е истински триумф за канадеца, който прекара почти цялата минала година извън корта заради контузии.

До този момент Милош Раонич още нямаше победа над Стан Вавринка - в общо 4 мача. Канадецът обаче затвърди впечатлението за много голямо израстване, след като поведе с 2:0 сета на именития си съперник и шампион от Australian Open през 2014 година. Особено впечатляващо беше представянето на Раонич във втория сет, когато обърна резултата от 0:2 гейма.

Постепенно обаче Вавринка напипа ритъма си и успя да изравни резултата, след като особено от бекхенд се разигра много сериозно, а за канадеца ставаше все по-трудно да се справя на свой сервис. Раонич имаше добра възможност за пробив в четвъртия сет - 15:40, но увереността на Вавринка в тези минути беше чудовищна и втората ракета на Швейцария не само се спаси, но и сам проби за 3:2 гейма, за да се върне окончателно в мача.

В решителния пети сет обаче Раонич беше човекът, който проби - за 4:2. Това стана след рисково излизане на мрежата - стилът, на който Милош заложи изцяло в този мач. Вавринка спокойно можеше да накаже това решение на противника си, но форхендът му по правата отиде в аут. Швейцарецът спаси и мачбол на собствен сервис, при 2:5, с прецизен форхенд на линията, но вече на свой сервис Раонич беше безмилостен - с гейм на нула той взе победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички