Джокович даде само пет гейма на Беранкис и изравни постижение на Федерер на Ролан Гарос


Джокович даде само пет гейма на Беранкис и изравни постижение на Федерер на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1035 0

Световният номер 1 Новак Джокович се класира без проблеми за третия кръг на Откритото първенство на Франция, след като разби литовеца Рикардас Беранкис с 6-1, 6-2, 6-2 за само час и 23 минути игра. Това бе 70-а победа за Ноле на Ролан Гарос, с което се изравни с Роджър Федерер (лидер е Надал с 95 победи).

Сръбският тенисист започна много уверено от самото начало и даде само един гейм на съперника си в първата част, а след това не свали нивото и бързо дръпна с два сета. 66-ят в световната ранглиста Беранкис поиска медицински таймаут преди началото на третата част, но това не му помогна и той успя да стигне до едва два гейма и в третия сет.

Джокович бе изключително солиден на собствен сервис, като загуби само две от 38 точки на първото си подаване и даде две точки за пробив на опонента си, които отрази. Носителят на 17 титли от Големия шлем завърши двубоя с 25 печеливши удара и 14 непредизвикани грешки.

"Започнах отлично в първите два сета, които минаха за по-малко от един час. Той поиска медицински таймаут, беше очевидно, че не се движи добре. Аз също свърших своята работа, така че съм много доволен. Трябва да продължавам да играя с интензитет, особено в началото на мачовете. Искам още от старта да бъда фокусиран, да имам интензивност, досега успявам да го правя. Въпросът е да запазя този ритъм", сподели след успеха Джокера.

В третия кръг Джокович ще се изправи срещу колумбиеца Даниел Елахи Галан, който е 153-ти в световната ранглиста. Галан се наложи над Тенис Сандгрен от САЩ с 6-2, 6-2, 6-3. Григор Димитров също продължава към третия кръг. Кой ще бъде съперник на българина - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички