Димитър Кузманов загуби финала в Задар в маратонски мач


Димитър Кузманов загуби финала в Задар в маратонски мач
Снимка: Getty Images/Gulliver

895 0

Димитър Кузманов загуби финала на турнира по тенис в Задар, Хърватия! Българската ракета не успя да се справи със сърбина Никола Милоевич и отстъпи с 1:2 сета (6:2, 2:6, 6:7(5)). Мачът продължи три часа и седем минути.

В първия сет геймовете вървяха наравно до 3:2, когато българинът успя да осъществи пробив и да поведе с 4:2. След това на собствен сервис му се наложи да отразява точка за пробив, но Митко запази хладнокръвие и поведе с 5:2, а разконцентрираният Милоевич не успя да се съвземе от шока и допусна нов пробив, губейки първия сет с 6:2.

Във втория сет се осъществиха цели 6 пробива. Кузманов загуби подаването си за 0:1, след това проби съперника си за 1:1, но впоследствие отново допусна да бъде пробит и сърбинът поведе с 2:1. Четвъртият гейм се оказа маратонски, но за съжаление Милоевич показа по-здрави нерви и излезе напред - 3:1. Това разсея Митко Кузманов и той отново не успя да спечели гейм на собствен сервис - 4:1. В шестия сет българинът все пак успя да пробие съперника си за 4:2, но веднага след това отново не се справи и сърбинът се оказа сервиращ за втория сет. При 5:2 се стигна до 40:40, но Милоевич не трепна и взе втората част с 6:2. Това бе и първият загубен сет в турнира за Кузманов.

Третият сет започна с два много дълги гейма, в които и двамата тенисисти можеха да пробият сервиса на съперника си, но не успяваха да реализират точките за пробив, които им се откриваха. Митко Кузманов взе третия гейм и поведе с 2:1, а същото направи и Милоевич в четвъртия - 2:2. След това българинът поведе с 3:2 след гейм на нула и използва подема в играта си, за да пробие противника си в шестия гейм - 4:2. След маратонски седми гейм сърбинът успя да се върне в мача, връщайки пробива - 3:4.

Митко Кузманов пропусна три точки за пробив в следващия гейм и така резултатът бе изравнен - 4:4. В деветия гейм българинът показа здрави нерви и успя да спечели подаването си - 5:4, но след това сърбинът не трепна и спечели подаването си за 5:5. За съжаление Милоевич стигна до нов пробив в следващия гейм и така стигна до сервис гейм за мача. В него обаче българинът показа железни нерви и прати мача да се решава в тайбрек - 6:6.

В решителния тайбрек пробивите продължиха, но за наше съжаление Димитър Кузманов загуби със 7:5 точки и се прости с титлата от турнира в Задар, Хърватия.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички