Григор Димитров отпадна на старта на Мастърса в Маями


Григор Димитров отпадна на старта на Мастърса в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

8642 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби двубоя си срещу британеца Камерън Нори на старта на силния тенис турнир в Маями, който е от сериите Мастърс 1000 с резултат 5:7, 5:7. Двамата изиграха здрав мач, като първата ни ракета не успя да изържи физически и умората се усети към края на втория сет, в който британецът надделя. Във втория кръг Нори ще играе с Тейлър Фритц, който спечели срещата си с Маркос Хирон с 6:2, 6:2.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 Срещата започна при сервис на Димитров, като британецът разчиташе предимно на ретура си. Българинът спечели първия си сервис-гейм, макар че Нори успя да стигне до 40:40, но две грешки на британеца позволиха на Димитров да поведе.

1:1 Българинът пробва да натисне съперника си с няколко подсечени топки и притисна британеца в дълбочината на корта, но Нори успя да избегне пробив при 40:30 след маратонско разиграване. След три равенства и още една спасена точка за пробив Нори изравнява резултата.

2:1 Григор Димитров взе и втория си сервис-гейм при 40:30 след ас за 30:15 и успешен форхенд уинър по диагонала при решаващата точка.

2:2 Камерън Нори подобри ефективността на сервиса си и успя да притисне Димитров, за да вземе сервис-гейма.

3:2 Геймът мина под пълната доминация на Димитров. Хасковлията успя да диктува темпото и въпреки доброто темпо на Нори не остави шансове на съперника и взе петия гейм на нула.

3:3 Нори успя да си върне доминацията благодарение на сервиса и въпреки силното начало на Григор Димитров равенството се възстанови.

4:3 Димитров поведе с 30:0 след грешки на съперника си и добрият начален удар му позволи да вземе четвъртия си гейм. 

5:3 Сервисът на Нори се пропука и двойна грешка позволи на българина да достигне до точка за пробив, която беше спасена и геймът достигна до 40 равни. Британецът отрази още два брейк пойнта, но все пак световният номер 16 стигна до първия пробив в двубоя.

5:4 Нори беше близо до връщане на пробива, след като поведе с 40:0. Димитров успя да намали резултата до 30:40, но британецът затвори гейма след разиграване на мрежата.

5:5 Позагуби контрола върху удара си Димитров, което позволи на Нори да доминира в гейма и да го затвори на нула.

5:6 След пореден тежък гейм Камерън Нори стигна до втори пробив, което позволи на британеца да стигне до обрат в резултата.

5:7 Първата ни ракета поведе с 30:0, но допусна обрат и британецът затвори сета при 7:5.

ВТОРИ СЕТ

1:0 Гейм на нула за Димитров даде аванс на българина в началото на втория сет.

1:1 Солиден сервис-гейм за Нори, който беше по-активният при подаванията си и не позволи на българина да пробие.

1:2 Григор поведе с 40:0 и беше близо до втори пореден сервис-гейм на нула, но допусна изравняване. Увереността се върна в играта на британеца, който взе нов пробив.

2:2 Димитров поведе с 30:0, но добрият сервис на британеца му позволи да възстанови равенството. След ново 40:40 българинът успя да върна пробива благодарение на няколко грешни решения на опонента.

3:2 Първата ни ракета си върна инициативата, като първият сервис отново заработи за Димитров и той успя да вземе разиграването с 40:30.

3:3 В рамките на една минута Камерън Нори взе гейма си на нула след спад в концентрацията на Григор Димитров.

4:3 Седмият гейм в сета върна мача в равностойно темпо, като при 30:40 Нори изпусна точка за пробив. Димитров се опита да търси игра в средата на корта и успя да затвори гейма след оспорвани разигравания.

4:4 Камерън Нори не сгреши при своя сервис-гейм и за втори пореден път го взе на нула.

5:4 Благодарение на добрите си първи сервиси Димитров стигна до геймбол при 40:30 и успя отново да поведе в резултата въпреки умората.

5:5 Асовете на Камерън Нори не оставиха шанс на Григор в този гейм и британецът достигна до равенството отново.

5:6 Нори продължи доминацията си и достигна до пробив на нула, което му позволява да сервира за победа в мача.

5:7 След съмнения за проблеми в здравословното състояние на Димитров Нори стигна до два мачбола при 40:15 и затвори срещата с резултат 7:5, 7:5

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първия двубой от програмата на корта един срещу друг ще излязат Алексей Попирин и Райли Опелка. Димитров и Нори не са играли никога помежду си. При успех срещу британеца 29-годишният хасковлия ще се изправи срещу победителя от американския сблъсък Маркос Хирон – Тейлър Фриц за място на осминафиналите.

След контузията на Australian Open Григор се завърна на корта миналата седмица, когато взе участие на турнира в Акапулко. Там българинът стигна до 1/4-финалите, където отпадна от италианската сензация Лоренцо Музети.

Към момента 29-годишният българин е на 16-о място в световната ранглиста, докато 25-годишният британец заема 56-ата позиция. Победителят от двамата ще се изправи срещу един измежду Тейлър Фритц и Маркос Жирон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички