Димитър Кузманов спаси 4 мачбола, но си тръгва от Индия след загуба от световния №116 Макс Пърсел


Димитър Кузманов спаси 4 мачбола, но си тръгва от Индия след загуба от световния №116 Макс Пърсел
Снимка: Getty Images

754 0

Третата ракета на България в мъжкия тенис - Димитър Кузманов (№204), отпадна на 1/8-финалите на турнира на твърди кортове в Пуне (Индия), който е с награден фонд 130 000 долара.

Мико отстъпи с 0:2 сета на световния №116 от Австралия - Макс Пърсел. В отделните части 2:6, 4:6, а двубоят продължи 1 час и 30 минути!

В първите четири гейма на първия сет пробиви нямаше, но в петия Кузманов инкасира такъв и то на 0. След това Пърсел затвърди брейка на свой сервис за аванс от 4:2 и осъществи още един такъв за 5:2 (този път на 30). В осмия гейм австралиецът не даде точка на нашия тенисист и спечели първата част при 6:2 за 34 минути игра.

Първите шест гейма от втория сет не предложиха пробиви и двамата печелеха уверено подаванията си. В седмия обаче българинът допусна да бъде пробит, а после противникът му затвърди стореното за 5:3. В деветия гейм Мико спаси три мачбола, за да намали на 4:5, но 24-годишният Макс затвори мача на своята ракета при 6:2, 6:4 от петата открила се възможност. Вторият сет продължи 56 минути.

Димитър Кузманов си тръгва от Индия с 2 105 долара от наградния фонд на надпреварата, както и 9 точки за световната ранглиста, след като на 28 февруари осъществи обрат срещу японеца Макото Очи.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички