Димитър Кузманов спаси 6 мачбола и обърна японец за 3 часа и 17 минути в Пуне, Индия


Димитър Кузманов спаси 6 мачбола и обърна японец за 3 часа и 17 минути в Пуне, Индия
Снимка: Getty Images

623 0

Българският тенисист Димитър Кузманов (№204 в света) се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Пуне (Индия), който е с награден фонд 130 000 долара!

Мико спаси шест мачбола и елиминира квалификанта Макото Очи (Япония, №535), осъществявайки обрат - 5:7, 7:6 (1), 6:2. Маратонската битка продължи 3 часа и 17 минути!

29-годишният пловдивчанин пропиля аванс от 5:3 в първия сет, в който левичарят Очи реализира обрат със серия от четири поредни гейма. Кузманов допусна ранен брейк пасив във втората част, а при 3:5 навакса изоставане от 15:40 при собствен сервис, като отрази общо шест мачбола!

Той успя да пробие за 5:5, а след това спечели категорично тайбрека, за да изравни резултата. В третия сет българинът направи серия от пет поредни гейма, за да триумфира.

*С този успех той си гарантира 2 105 долара от наградния фонд и 9 точки за световната ранглиста. За място на четвъртфиналите в Индия Мико ще играе срещу победителя от двубоя Макс Пърсел (Австралия, №116) - Мукунд Сасикумар (Индия, №399).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Григор Димитров запазва позиция, но Виктория Томова с голямата новина: Бележи рекорд!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички