Григор Димитров - Яник Синер по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме ФИНАЛА на тенис турнира в Маями?


Григор Димитров - Яник Синер по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме ФИНАЛА на тенис турнира в Маями?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

27588 0

Григор Димитров продължава своя тенис ренесанс и окончателно затвърди турнира в Маями като най-добрия за него през годината. Първата ракета на България се класира за финала на надпреварата, която е част от сериите "Мастърс 1000".

Там българинът ще се изправи срещу трети пореден представител на топ 5 (и четвърти пореден на топ 10). А именно - Яник Синер, носителят на трофея от първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Пътят на Григор Димитров до финала в Маями

Още: ВЕЛИКО! Григор Димитров е на ФИНАЛ в Маями: Би петия в света в гладиаторска битка (ВИДЕО)

За да стигне до големия мач за трофея, Гришо започна с труден успех срещу чилиеца Алехандро Табило с 2:1 сета. Последва една от най-бързите му победи в кариерата, където даде само един гейм на Яник Ханфман.

И след това дойдоха епичните мачове. Първо сломи деветия в света Хуберт Хуркач с 2:1 сета, след това дойде втората поредна победа срещу втория в световната ранглиста Карлос Алкарас - и то категорично след 2:0. На полуфиналите пък надделя над петия в света Александър Зверев след битка, продължила два часа и 40 минути.

Григор Димитров ще играе финал в Маями

Пътят на Яник Синер до финала в Маями

Още: Отчаяният Карлос Алкарас не издържа и избухна заради грешките си срещу Григор Димитров (ВИДЕО)

В същото време Синер потегли с рутинен успех над своя сънародник Вавасори във втория кръг. Последваха последователни победи над Грикспор, Кристофър О'Конъл и Томаш Махац, като само първият му взе сет. На полуфиналите сломи Даниил Медведев - отново без загубен сет.

Така Синер имаше доста по-лесен път до финала, като срещна представител на топ 20 само в лицето на руснака (а ако не броим Грикспор - всички останали бяха от топ 60 нагоре).

Мачовете между Григор Димитров и Яник Синер до момента

Това ще бъде четвърти сблъсък между Григор и Синер. До момента италианецът има преимущество в преките мачове с две победи. И двата успеха бяха записани през миналата година - първо точно в Маями - на 1/16-финалите, а след това и в Пекин. Победата за хасковлията пък е от 2020 година в Рим.

Къде да гледаме ФИНАЛА Григор Димитров срещу Яник Синер

Добрата новина е, че предстои ден почивка, в който 32-годишният Григор да събере сили. Финалът е в неделя (31 март), като ще започне в 22:00 часа българско време. Той ще бъде излъчен пряко по "Макс спорт 1", като освен това ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички