Данийл Медведев може да стане първа ракета в света, ако спечели Ролан Гарос


Данийл Медведев може да стане първа ракета в света, ако спечели Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1042 0

Данийл Медведев може да стане първа ракета в света след края на Откритото първенство на Франция. Вторият в ранглистата московчанин ще изпревари Новак Джокович, ако спечели Ролан Гарос 2021. Днес в 1/4-финалите Медведев ще спори с гърка Стефанос Циципас.

За завоюването на званието първа ракета в света на руснака ще му бъде достатъчно и влизане във финала, ако Джокович не стигне до срещата за титлата. В 1/4-финалите Джокович ще излезе на корта днес срещу Матео Беретини.

Последният път, в който №1 в мъжкия тенис не се казваше Надал, Джокович или Федерер, беше в периода 2016-2017 г. Тогава Анди Мъри оглави ранглистата за около девет месеца. Ако изключим и Мъри, то следващото име, което е било номер 1 в света, е това на Анди Родик от периода 2003-2004 г.

Финалът на турнира ще се проведе на 13 юни. Действащ победител в турнира е Рафаел Надал, който в миналогодишния финал надигра Джокович в три сета. Испанецът показа, че се намира в отлична форма, след като в понеделник прегази италианеца Яник Синер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички