Цвети Пиронкова с втори триумф на "Ролан Гарос"


Цвети Пиронкова с втори триумф на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

1391 0

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова продължава с убедителното си представяне на "Ролан Гарос". След като в първия кръг отстрани номер 18 в женския тенис Сара Ерани, днес българката победи и Йохана Ларсон от Швеция със 7:5, 7:6 (6) във втория кръг.

В първия сет шведката дръпна бързо и поведе с 3:0 гейма на Цвети. Въпреки това Пиронкова спечели 3 гейма подред, като 5-ия гейм продължи 11 минути  и в него българката изоставаше на два пъти, но все пак успя да спечели и да намали за 3:2.

След като си размениха по един гейм, Ларсон поведе с 5:4, но продължи без пробиви и Цвети изравни за 5:5. В 11-ия гейм Цвети успя да пробие и стигна до 6:5, след което сервира за първия сет, спечели го и поведе с 1:0 сета след 7:5.

За разлика от първия сет, Пиронкова проби и поведи с 1:0. Шведката обаче навакса и поведе с 2:1. Четвъртия гейм бе за българката, но след това Ларсон успя да си вземе подаването и да пробие, за да поведе с 4:2. Със силна и убедителна игра Пиронкова проби и намали резултата до 3:4.

Двете тенисистки след това се справиха с подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Пиронкова пропиля един мачбол, но при втория не сгреши и за втора поредна година стигна до трети кръг, което е и нейното най-добро постижение на Ролан Гарос.

В третия кръг Цвети очаква Слоун Стивънс или Виктория Сепеде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички