Цветана Пиронкова поднесе сензацията в първия кръг на "Ролан Гарос"


Цветана Пиронкова поднесе сензацията в първия кръг на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

1444 0

Българската тенисистка Цветана Пиронкова е голямата сензация във втория ден на "Ролан Гарос". Тя стигна до убедителна победа в два сета (6:3, 6:2) над №16 в схемата на турнира Сара Ерани, която по традиция се представя силно в Париж.

Победата на Цвети идва само няколко часа, след като първата ракета на България - Григор Димитров, отново рухна и загуби спечелен двубой от Виктор Троицки.

Пиронкова беше безпогрешна по време на целия двубой, тотално надделявайки над италианката. От самото начало Цвете беше по-активна в атака, като с дълбоките си удари успя да поведе с 1 пробив и 3:0. Ерани успя да навлезе в срещата и се стигна до 5:3, при сервис на Пиронкова. Тя не трепна и затвори частта с 6:3.

В началото на втория сет двете си размениха по два пробива за 2:2, но в този момент Пиронкова отново заигра на топ ниво, проби за 3:2, а след това взе първия сервис гейм в сета, и то на 0.

Това даде сериозно предимство на българката, която безпроблемно затвори мача след 6:2 във втория сет.

При десетте си предишни участия на "Ролан Гарос" българката записа най-добро представяне миналата година, когато за първи път достигна до третия кръг. Сезонът на червени кортове не започна добре за пловдивчанката, която в четири турнира записа една победа и 3 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички