Цвети Пиронкова отпадна в Бирмингам след трисетова загуба


Цвети Пиронкова отпадна в Бирмингам след трисетова загуба

1011 0

Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на силната тенис надпреварата на трева в Бирмингам, след като отстъпи с 4:6, 6:2, 4:6 срещу Анджелик Кербер.

Цвети започна ударно срещата с гейм на 0 и пробив, но след това на свой ред германката показа концентрация и записа два пробива на своята сметка. Пиронкова го върна и двете се изравниха при 3:3.

След това обаче българската отново бе неубедителна на свой сервис и това реши първата част. Кербер допусна две грешки от форхенд и изостана с 15-30 в десетия гейм (при 4:5 в своя полза), но Пиронкова не успя да се възползва от шансове си, след като първо сгреши при опит за уинър по правата, а след това изкара форхенда си в аут.

Цвети успя да отрази сетпойнта и да е добере до равенство, но Кербер спечели лесно следващите две точки и се поздрави с успех - 4:6.

Втората част Цвети почна със самочувствие и, въпреки че мачът беше прекъснат поради дъжд при 2:0 в нейна полза, тя съумя да не допусне нито една точка за връщане на пробива, а при 5:2 дори записа нов брейк, с което почна на сервис в решаващата трета част.

Кербер обаче натисна здраво българката, която успя да вземе с мъка първите си два сервис-гейма, но при 2:2 се пропука - пробив за германката.

До края на мача Кербер лесно взе своите подавания и затвори срещата при 4:6.

В следващия кръг Кербер играе срещу Йелена Янкович (Сърбия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички