Цвети дръпна с 2 места, Сесил влезе в топ 100


Цвети дръпна с 2 места, Сесил влезе в топ 100
Снимка: Getty Images/Guliver

1002 0

Най-добрата ни тенисистка в момента Цветана Пиронкова се придвижи с две места напрев в ранглистата на WTA. 27-годишната пловдивчанка, която за първи път в кариерата си достигна до третия кръг на "Ролан Гарос", вече е 47-а с 1067 точки.

В същото време, в Топ 100 се завърна втората ни ракета при дамите Сесил Каратанчева. 25-годишната софиянка се изкачи от 106-о на 95-о място и има 643 точки. Каратанчева започна от квалификациите в Париж, а в първия кръг елиминира бившата №1 в света Йелена Янкович. Каратанчева приключи участието си във втория кръг. За последно софиянката беше в стотицата през 2012 г.

Начело продължава да е американката Серина Уилямс, която след триумфа си на "Ролан Гарос" събра 11 291 точки. Втора в света вече е Петра Квитова. Левичарката от Чехия е с 6870 точки след достигането си до 1/8-финалите на Откритото първенство на Франция. Квитова обаче ще има да защитава много точки на "Уимбълдън", след като стана шампионка на "Ол Инглънд Клъб" през миналата година - за втори път в кариерата си. Третата позиция запазва румънката Симона Халеп, въпреки че отпадна още в първия кръг в Париж, а през миналата година бе финалистка. Халеп е с 6130 точки. От второ на четвърто място пък се смъкна Мария Шарапова. Рускинята отпадна на 1/8-финалите на "Ролан Гарос", след като през миналия сезон грабна трофея, за втори път в своята кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички