5:0 и България ще спори за място в I-а дивизия


5:0 и България ще спори за място в I-а дивизия
Снимка: БГНЕС

1222 0

Димитър Кутровски и Тихомир Грозданов постигнаха още две победи за България срещу Люксембург и по този начин страната ни за трети пореден път надига този съперник с 5:0 в двубой за Купа Дейвис.

В първия мач от днешните два сингъла от срещата от втория кръг на група II на зона Европа-Африка, Кутровски надделя над Уго Настаси с 6:4, 6:2.

Далеч по-оспорван беше втората среща между Тихомир Грозданов и Алекс Кнаф. В първия сет Грозданов не допусна дори да се стигне до точка за пробив, като на свой ред реализира два от шансовете си и едва за 24 минути взе откриващата част.

Във втората обаче Кнаф започна да сервира малко по-добре. Въпреки това и двамата не бяха много уверени в геймовете, в които подаваха. Тото отново успя да се възползва на 2 пъти от шансовете си за пробив, но за разлика от първия сет, сега представителят на домакините също проби, при това на три пъти от 9 възможности и изравни сетовете – 7:5.

В решителната част нов ранен брейк даде предимство на Кнаф, но Грозданов обърна до 5:3 в своя полза. Макар и да не успя да затвори мача на свой сервис, Тихомир го направи още в следващия гейм и така след час и 57 минути сложи точка на спора.

От 18 до 20 септември ще се проведе и решителният плейоф за изкачване в по-горната група на отборната надпревара, като съперникът на България ще бъде определен от сблъсъка между Унгария и Босна и Херцеговина, където резултатът преди последния сингъл е 2:2 победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички