Цветана Пиронкова: Искам титлата от Турнира на шампионките


Цветана Пиронкова: Искам титлата от Турнира на шампионките
Снимка: Getty Images/Guliver

2840 0

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от 1/4-финалите на турнира в Линц, Австрия, след като загуби с 4:6, 6:4, 4:6 от италианката Карин Кнап.

След мача пловдивчанката даде интервю специално за представителката на WTA Естел Лапорт, а в него говори и за предстоящата надпревара Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който ще се проведе в София от 28 октомври до 2 ноември.

"Представих се добре. Много съм щастлива от начина, по който играх. Малко съм разочарована от загубата срещу Кнап, защото имах доста възможности. Все пак стана хубав мач, а Карин се представи добре. Гледам напред и вече мисля за турнира в Москва" - каза Пиронкова, а в руската столица тя ще се изправи срещу черногорката Данка Ковинич.

Запитана на въпрос какво очаква от Турнира на шампионките в София, Пиронкова отговори:

"Миналата година не се представих добре, въпреки че всичко беше перфектно по отношение на организацията. Публиката беше чудесна, но за съжаление не чувствах играта си. Сега се надявам да се представя по-добре. В момента се чувствам отлично и искам да запазя този импулс до турнира в София, за да направя най-добрите си мачове там. Рядко играя у дома и съм много развълнувана. За мен е чудесно, че няма да ми се наложи да пътувам със самолет до София, а мога да го направя със собствения ми автомобил. Освен това ще говоря на родния ми език, ще ям българска кухня – всичко това е просто перфектно за мен", завърши Пиронкова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички