Чехкиня спря Цветана Пиронкова за 1/8-финалите на Ролан Гарос


Чехкиня спря Цветана Пиронкова за 1/8-финалите на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Gulliver

14601 0

Цветана Пиронкова бе спряна за 1/8-финалите на Ролан Гарос от чехкинята Барбора Крейчикова в среща, продължила 2 часа и 40 минути. Българката взе първия сет, но допусна обрат, като отначалото на третия сет започна да вали и дъжд, който съвсем затрудни условията.

По този начин Пиронкова, която получи уайлд кард за основната схема от организаторите, приключва участието си в надпреварата в третия кръг, с което си осигури 126 хиляди евро от наградния фонд. От своя страна Крейчикова достигна първия си осминафинал на сингъл в турнири от Големия шлем, а там ще срещне квалификантката от Аржентина Надя Подорска.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Цвети допусна изравняване от 30:0, но въпреки това съумя без излишно напрежение да вземе откриващия гейм.

1:1 - Пиронкова излезе напред с 30:15, но форхенд в аут изравни точките. След това чехкинята разчиташе на добрия си сервис, като записа и ас.

2:1 - Крейчикова залагаше на силни форхенди, но Пиронкова бе подготвена за тях и взе и това подаване.

2:2 - Пиронкова достигна до първата точка за пробив в мача, но не се възползва от възможността. С къса топка чехкинята не остави шанс на Цвети и отрази брейкпойнта и след това спечели гейма.

2:3 (пробив) - Най-дългият гейм до този момент, като тениситката ни спаси две възможности за пробив, но при третата не успя. Пиронкова допусна двойна грешка, въпреки че преди това намери отговор на агресивните ретури на на нейната съперничка.

3:3 (пробив) - Цвети бързо върна пробив и възстанови равенството, и то след доста по-кратък гейм от предходния. Бързо си осигури преднина от 40:15 и при първата възможност след великолепен удар по правата взе гейма.

4:3 - Поредният не особено лек гейм в двубоя, в който Цвети играеше предимно на своя втори сервис. Късите топки също затрудниха съперничката ѝ и успя да вземе гейма си.

4:4 - Крейчикова започна с двойна грешка, но не това не ѝ повлия и не даде повече точки на Цвети.

5:4 - Пиронкова допусна от 40:0 да се стигне до 40:30, но една от атаките на чехкинята излезе в аут, което затвори гейма.

5:5- Пиронкова спаси геймпойнт на Крейчикова и бе на две точки от спечелването на сета, но при равни 40 чехкинята бе по-презицна в решаващите мигове и резултатът в сета отново бе изравнен.

6:5 - Много труден гейм за пловдивчанката, като отрази две точки за пробив при 15:40. Първата бе спасена след ас, а след това при по-дългите разигравания бе по-добра, като завърши подаването си бекхенд по правата.

7:5 (пробив) - Цвети стигна до точка за затваряне на сета при 40:30, но сгреши от  воле, след като излезе на мрежата. След това обаче чехкинята прати топката в аут, което осигури предимство на българката, но след успешно излизане на мрежата равенството се възстанови. При трети си шанс обаче Пиронкова игра агресивно и след точно един час спечели първия сет.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Цвети изигра убедително гейма и въпреки че даде две точки на чехкинята, нямаше проблем да открие успешно втория сет.

1:1 - Бърз гейм и за Крейчикова.

1:2 (пробив) - Няколко непредизвикани грешки на Цвети позволиха на Крейчикова да осъществи пробив и да обърне резултата.

1:3 - Пиронкова имаше точка за връщане на пробива, но Крейчикова удържа подаването си, затвърждавайки пробива.

2:3 - Пиронкова обърна петия гейм от 0:30 и прекъсна серията на съперничката си.

2:4 - Доста убедителен гейм за чехкинята, като бързо успя да го затвори на 15.

3:4 - И Пиронкова "ѝ върна услугата", давайки само точка в гейм без особено разигравания.

3:5 - Отново гейм на 15 за чехкинята.

4:5 - Грешките за Пиронкова в този сет определено се увеличиха. Крейчикова стигна до сетбол, но след това Пиронкова изигра две брилянтни точки, а след ретур в мрежата на чехкинята резултатът стана 4:5.

4:6 - Чехкинята отново разчиташе на дълбоки удари в дъното на корта, които ѝ позволиха да вземе решаващо предимство в разиграванията, за да стигне до успеха.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 (пробив) - Третата част започна с леко закъснение заради слаб дъжд, а след подновяването на Пиронкова допусна пробив още в първото си подаване в решаващия сет.

0:2 - Чехкинята успя да затвърди пробива си на 0, като продължи да показва много силна игра.

1:2 - Стигна се до равни 30, но все пак Цвети не се отдаде на напрежението и взе първия си гейм за сета.

1:3 - Четвъртият гейм се оказа един от най-оспорваните в мача до момента. Цвети дори имаше и точка за връщане на пробива, но не успя да вкара бекхенд по правата. При второто предимство, което си осигури след спасената точка за пробив Крейчикова взе и трудния гейм.

2:3 - Бърз гейм на 0 за Пиронкова.

2:4 - Пиронкова имаше оплаквания от състоянието на корта, след като от началото на третия сет не спря да ръми и на места бе леко кално. Претенциите не бяха уважени и срещата продължи, а чехкинята взе гейма на 15.

3:4 - Бърз гейм на 0 за българката.

3:5 - Пиронкова поведе с 30-15, но не успя да задържи преднината си и Крейчикова отново поведе с два гейма.

3:6 (пробив) - Цвети започна с три двойни грешки, което съвсем улесни задачата на съперничката ѝ. И макар да върна две точки, не успя да спаси подаването и след 2 часа и 40 минути загуби двубоя.

ПРЕДИ ДВУБОЯ.

Двубоят е трети от днешната програма на корт №7 и ще започне след края на мача между Педро Мартинес и Себастиан Корда. Трябваше да започне около 15-16 часа, но дъжд забави програмата и вторият двубой бе прекъснат.

Българката достигна до третия кръг на престижната надпревара, след като в първия кръг победи Андреа Петкович, а във втория трябваше да играе със Серина Уилямс, но американката се отказа заради контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички