Чехия грабна "Фед Къп" за втора поредна година след обрат


Чехия грабна "Фед Къп" за втора поредна година след обрат

1380 0

Чехия защити трофея си от "Фед Къп" след 3-2 победи срещу Русия във финала. Това е общо девета титла за домакините от турнира и четвърта за последните пет години.

Каролина Плишкова и Барбора Стрицова изгубиха първия сет в решителния пети мач и изглеждаха на крачка от поражението, но изковаха страхотен обрат за 4-6, 6-3, 6-2 над Анастасия Павлюченкова и Елена Веснина.

Интригата се завърза дори повече преди началото на мача с две смени в предварителните заявки. Анастасия Мискина реши да не заложи на двукратните шампионки от Големия шлем на двойки - Елена Веснина и Екатерина Макарова, като Павлюченкова замени Макарова, въпреки че беше загубила двубоя си на сингъл само минути по-рано.

Чехкините отговориха с удар по психиката на съперничките и на мястото на Луцие Шафаржова вкараха Плишкова, която изравни резултата до 2-2 победи.

Домакините започнаха с ранен пробив за 2-0, в който Стрицова се представи изумително в защита, а партньорката ѝ затвори гейма с отлично воле. Рускините обаче направиха моментален рибрейк, а при 4-4 смълчаха трибуните с пробив на нула в подаването на Плишкова, с който затвориха сета с 6-4.

Павлюченкова и Веснина изглеждаха като по-доброто дуо в тези минути, но след почивката балансът на силите се промени. Плишкова и Стрицова отразиха два брейкбола още в първото си подаване след почивката, пробиха два пъти за 5-1 и макар да допуснаха един рибрейк, все пак изравниха сетовете с 6-3.

Веснина се пропука в началото на решителната част, като с двойна грешка и непредизвикана грешка от форхенд предаде гейма си за 0-1. Чехкините повече не изпуснаха инициативата и с още един пробив за 5-2 затвориха мача с 6-2 и донесоха деветата титла от "Фед къп" на страната си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички