Чехия прати финала за "Фед Къп" в пети мач


Чехия прати финала за "Фед Къп" в пети мач

1154 0

Чехия изравни на 2-2 победи резултата във финалния двубой срещу Русия за "Фед Къп". Каролина Плишкова се наложи над Анастасия Павлюченкова с 6:3, 6:4 да 95 минути и запази надеждите на домакините да защитят титлата си от миналия сезон.

Така двубоят на двойки по-късно днес между Луцие Шафаржова и Барбора Захлавова Стрицова срещу Екатерина Макарова и Елена Веснина ще определи носителя на трофея.

Плишкова реализира единствения пробив в осмия гейм на първия сет, за да поведе в резултата. Във втората част двете си размениха ранни пробиви, а представителката на домакините успя отново да вземе подаването на съперничката си за 5:4, след което затвори мача при собствен сервис. Плишкова завърши с 38 печеливши удара срещу само 15 на Павлюченкова.

Преди това в първия сингъл за деня звездата на рускините Мария Шарапова се наложи над най-добрата състезателка на домакините Петра Квитова с 3:6, 6:4, 6:2 след 2:33 часа игра и даде аванс на "Сборная" от 2:1 победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички