България е 21-ата страна с трофей от Мастърс


България е 21-ата страна с трофей от Мастърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1046 0

Освен собствения си успех, Григор Димитров направи така, че България да се нареди до най-големите държави с титли от Мастърс в света. Постижението на хасковлията безспорно е индивидуално и е вследствие на вложенията най-вече на неговите родители в частното му развитие. Въпреки това е интересно да се види къде се нарежда страната ни по отношение на трофеи от втората най-престижна верига след Големия шлем.

Справка на "Тема Спорт" показва, че България е 21-ата държава, която има свой шампион от Мастърс 1000, съдейки от 1990 година насам. Един трофей има още Румъния, чийто притежател е Андрей Павел.

На върха на класацията е Испания. "Ла Фурия" е спечелила общо 51 титли от веригата, като срещу тази цифра стоят имената на 14 тенисисти. На второ място се нареждат САЩ с 46 трофея, притежание на шестима спортисти. Трета е Сърбия, чийто единствен шампион Новак Джокович е донесъл 30 титли.

Американците пък делят втората позиция по отношение броя крайни победители с Швеция. "Тре Конур" също имат шестима шампиони, но общата им бройка трофеи е 11.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички