Британец спря Григор Димитров за финал във Вашингтон


Британец спря Григор Димитров за финал във Вашингтон
Снимка: Getty Images

4194 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров отстъпи на Даниел Еванс на полуфинала за АТП 500 във Вашингтон с 3-6, 6-7 (4).

За българина това беше трети полуфинал през тази година, докато за Еванс това ще е първи финал на турнир от такава категория. А за последно Григор игра за титла на АТР 500 турнир в Ротердам през 2018 година, когато загуби от Роджър Федерер.

Двамата тенисисти започнаха равностойно, като при 3:3 Димитров загуби инициативата. Иначе още във втория гейм българинът имаше два шанса да пробие, но Еванс ги неутрализира.

В седмия гейм обаче Григор трябваше да отрази първа точка за пробив. При 30:40 направи добра атака на мрежата, за да стигне до дюс. Но след това Еванс отново пое инициативата. На втората точка за пробив Димитров направи грешка и изостана с 3:4. Еванс успя да спечели останалите геймове на нула, за да вземе първия сет.

Вторият сет започна също толкова равностойно, колкото първия. Еванс играеше по-добре, а Димитров успя да влезе в ритъм чак края на сета. Първият сервис на Григор не вървеше, като играеше  на една 50% успешен. В крайна сметка се стигна до тайбрек. Там играта беше много равностойна, като Григор на два пъти заличи пасив от мини брейк. При 4:5 точки той имаше два сервиса, но не успя да се възползва – 6:7(4).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички