Близо 5-часова битка в Австралия определи съперника на Рафаел Надал за осминафиналите (ВИДЕО)


Близо 5-часова битка в Австралия определи съперника на Рафаел Надал за осминафиналите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1713 0

Адриан Манарино се класира за осминафиналите на Australian Open, след като надигра Аслан Карацев в маратонска четирисетова битка – 7-6 (4), 6-7 (4), 7-5, 6-4, за близо четири часа и 40 минути игра.

Двубоят завърши след полунощ местно време, като предложи истински трилър между френския ветеран и шампиона от Сидни и миналогодишен полуфиналист в турнира.

Първият сет мина под диктовката на сервиращите, като 18-ият в схемата руснак имаше две точки за пробив в четвъртия гейм, но не успя да ги оползотвори. Стигна се до тайбрек, в който Манарино показа по-солидна игра и поведе в резултата. Във втората част Карацев направи един мини-пробив в тайбрека, за да изравни частите.

Третият сет бе изключително драматичен, като руснакът на два пъти повеждаше с пробив, но и двата пъти се пропука, а френският му опонент го удари в 11-ия гейм, когато проби и след това сервира успешно, за да си върне преднината.

В четвъртия сет Манарино имаше нужда от само един пробив, дошъл в петия гейм, за да се класира за 1/8-финалите в Мелбърн. Той направи 45 уинъра по-малко от Карацев – 32 на 77, но и 64 непредизвикани грешки по-малко от съперника – 22 на 86.

По този начин Манарино спря победната серия на руснака, който спечели титлата в Сидни. В спор за място на четвъртфиналите той ще се изправи срещу шампиона от 2009 Рафаел Надал, който надви Карен Хачанов по-рано в четири сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички