Безславна загуба за Григор на полуфинала в Делрей Бийч


Безславна загуба за Григор на полуфинала в Делрей Бийч
Снимка: Getty Images/Guliver

753 0

След като беше явен фаворит за финал в Делрей Бийч, най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна безславно поражение от американеца Раджив Рам – 4:6, 3:6. Това всъщност беше четвърта загуба в общо четири мача за българина с този съперник.

Още в първия гейм на мача Димитров инкасира пробив, след като беше на два пъти хванат неподготвен на форхенд при агресивна игра на Рам от бекхенд. Нещата бяха на път да станат катастрофални, след като бекхендът на Григор даде два пъти дефект в петия гейм и резултатът стана 0:40 на негов сервис, но точно с блестящ начален удар българинът се измъкна и отвърна с пет поредни точки, за да не позволи изоставане с два пробива. На ретур обаче Димитров не можеше да направи достатъчно, за да върне пробива – той достигна само до един дюс в осмия гейм при сервис на Рам и логично загуби сета, с 4:6.

Лошото представяне на Григор продължи и в началото на втория сет – пробив за Рам за 2:1 гейма, след като в две поредни разигравания българинът пропусна първо форхенд по правата, а след това дойде и рутинната вече за мача грешка от бекхенд след дълга размяна от основна линия. Нестабилността в играта на Димитров ставаше все по-отчайваща с течение на мача, след като Рам въобще не беше толкова стабилен на сервис, колкото е бил в минали мачове, но Григор просто не можеше и не можеше да намери ритъм и се изнервяше допълнително, което водеше до нови и нови грешки. Така мачът приключи след втори пробив за Рам в сета - на 30, а Григор така и не стигна до точка за пробив през целия мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички