Бекер: Тенисът загуби чара си, защото забраниха псувните


Бекер: Тенисът загуби чара си, защото забраниха псувните

990 0

Тенисът е загубил чара си, заради забраната тенисистите да се псуват на корта, категоричен е легендата Борис Бекер, който в моменат е треньор на световния номер 1 Новак Джокович.

"Вече няма интересни съперничества, защото играчите са твърде уплашени, че могат да бъдат глобени заради не особено цензурирани изказвания по адрес на съперниците им", разказва той в биографичната си книга "Wimbledon: My Life and Career at the All England Club". Немецът е най-младият шампион на "свещената трева".

"Инсталирането на микрофони на корта, които са способни да прихванат всеки звук или дори дишането и прави свидетели на една генерация от крайно коректни и възпитани състезатели", обяснява Бекер.  "Звездите поддържат фалшиви приятелски отношения. Например, публична тайна е, че Джокович и Федерер не се разбират, а няма начин Роджър наистина да е толкова мил", разкрива още той.

"Хората често ми казват, че тенисът сега е доста по-скучен спрямо времето, в което аз бях на корта. Когато ги питам защо ми мислят така, те ми отговарят, че в днешно време силните личности и характери са по-малко. Това не е вярно - имаме много и силни личности, но те не го показват, защото не могат, защото микрофоните на корта улавят всяка думичка", отговаря Бекер.

"Като резултат, днес е много трудно да изразиш на корта с думи това, че си вбесен от дадена точка или от развитието на мача. Всеки ще го чуе и когато се върнеш в съблекалнята се сещаш, че те чака голяма глоба. Това ни лишава от възможността да видим истинските лица на състезателите. Тенисът си остава страхотен спорт, но е станал твърде коректен. Играчите също са човешки същества и е нормално да се вбесят, когато направят двойна грешка, но трябва да си замълчат, защото ще бъдат глобени", смята той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички