Андреев с първа победа в основна схема на турнир от АТП 250


Андреев с първа победа в основна схема на турнир от АТП 250
Снимка: Getty Images/Guliver

855 0

Адриан Андреев продължава да впечатлява с представянето си на турнира на твърди кортове в Анталия, който е от категория АТП 250. След като записа две победи в квалификациите, 19-годишният българин спечели и двубоя от първия кръг на основната схема, побеждавайки участващия с „уайлд кард" представител на домакините Марсел Илхан с 6-4, 6-3. За Андреев това е първа победа в основна схема на турнир от подобна категория, а успехът му гарантира 32 точки за ранглистата (12 от квалификациите).

Следващият съперник на българина ще стане известен по-късно днес от дуела между Малек Джазири и Алекс Де Минор. В първия сет Андреев сервира на висота и не позволи на 33-годишния му опонент дори да стигне до точка за пробив. В същото време 19-годишният софиянец осъществи пробив в седмия гейм, който се оказа достатъчен за успех с 6-4.

В началото на втората част двамата си размениха по един пробив, след което, отново в седмия гейм, Андреев проби на 0 и поведе с 4-3. До края на срещата българинът не допусна колебания и се поздрави с първа победа в основна схема на турнир от такъв ранг. Припомняме, че по-късно днес на корта ще излезе и Димитър Кузманов, който ще има за съперник сърбина Ласло Джере.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички