Алекс де Минор тръгна с победа в дебюта си на Sofia Open


Алекс де Минор тръгна с победа в дебюта си на Sofia Open
Снимка: Getty Images/Guliver

715 0

Поставеният под №3 Алекс Де Минор се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2020. Австралиецът се наложи с 6-4, 7-6 (5) над Аслан Карацев (Русия) при дебюта си в надпреварата. Срещата продължи час и 50 минути, а в спор за място на полуфиналите Де Минор ще срещне победителя от двубоя между Яник Синер и Марк-Андреа Хюслер.

Пробив в първия гейм на мача се оказа достатъчен на световния №25 да вземе първия сет. През втората част двамата си размениха по два пробива и се стигна до тайбрек, в който имаше общо 9 минипробива и от който австралиецът излезе победител – 7-5 точки.

„Днес се изправих срещу труден и непредвидим съперник. Много съм щастлив от победата и от това, че записах позитивен старт на участието ми в турнира“, каза Де Минор след двубоя. „Това е последният турнир за годината. Надявам се, че ще успея да запиша още няколко победи. Не мисля за титлата, защото не искам да се поставям под напрежение. В турнира е пълно с добри играчи, всеки един е дошъл да се бори. Днес в един момент от втория сет имах сериозни съмнения, че ще успея да спечеля“.

Попитан срещу кого иска да играе в следващия кръг – Синер или Хюслер, австралиецът каза следното: „И двамата удрят топката много здраво, особено на тези условия и срещу когото и да играя ще ми бъде изключително трудно. За първи път съм тук в България и ми се иска да бъдат други времена, да няма ограниченията. Имам невероятна гледа от хотела, вероятно ще трябва да дойда пак, за да разгледам града“, допълни австралиецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички