Кузманов се бори, но остави основната схема на Sofia Open без българи


Кузманов се бори, но остави основната схема на Sofia Open без българи
Снимка: Getty Images/Gulliver

1321 0

Димитър Кузманов напусна надпреварата в София още в първи кръг, след като отстъпи на Салваторе Карузо с 6-4, 4-6, 4-6 за около два часа и 25 минути игра.

Българинът стартира добре срещата и поведе с пробив за 2-0, но италианският му опонент го върна моментално. Мико дочака своя миг в десетия гейм, когато реализира нов брейк, за да поведе в сетовете. Карузо, намиращ се на 82-ро място в света, започна силно втората част и дръпна на бърза ръка с 5-1 гейма. Нашият тенисист обаче върна един от пробивите и се доближи на гейм от съперника, но Карузо затвори частта при четвъртия си сетбол.

В третия сет играта бе равностойна, като Кузманов отрази два брейкбола, но се пропука при третата възможност за пробив за Карузо в деветия гейм. Италианецът проби и след това сервира успешно за крайния успех. Така основната схема при мъжете остана без българско участие след вчерашното отпадане на Адриан Андреев от австралиеца Джон Милман.

Карузо ще играе на осминафиналите с втория в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада. Кузманов стартира утре участието си на двойки, където в тандем със сърбина Виктор Троицки ще се изправи срещу водачите в схемата – Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция). Напред на сингъл продължиха още Марк-Андреа Хуслер, Вашек Поспишил, Ян-Ленард Щруф, Аслан Карацев и Егор Герасимов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички