Желаният финал е факт: Джокович отвърна подобаващо на Надал с още по-категорична победа


Желаният финал е факт: Джокович отвърна подобаващо на Надал с още по-категорична победа
Снимка: Getty Images/Guliver

1318 0

Двубоят започна с два равностойни гейма, в които все пак световният номер 1 излезе напред с пробив аванс. Това го окрили допълнително, докато французинът изглеждаше разколебан и притеснен на корта. Сърбинът се възползва максимално от това и не даде гейм на съперника си в първия сет.

Във втората част Пуй спечели първия си сервис гейм, но това бе едно от малкото позитивни неща за 24-годишния тенисист в сета. Джокович бе почти безпогрешен от основната линия, докато Пуй грешеше от изгодни позиции и не успя да се справи с темпото на шесткратния шампион от надпреварата.

Сръбският тенисист се доближи на сет от крайния успех след 6-2, а в третия повтори резултата, за да триумфира след само четири гейма на сметката на Пуй. Номер 1 в ранглистата направи едва три непредизвикани грешки за целия двубой и на финала в неделя ще се изправи срещу един от най-големите си противници Рафаел Надал. Испанецът също бе безкомпромисен в полуфинала си с друг дебютант на тази фаза в лицето на гърка Стефанос Циципас, давайки му само шест гейма.

Джокович и Надал имат 52 мача помежду си, като сърбинът води с 27:25. Финалът помежду им ще бъде повторение на сблъсъка от 2012, в който Джокович триумфира след пет сета и близо шест часа в най-дългия мач в историята на Аустрелиън Оупън.

Междувременно Откритото първенство на Австралия излъчи първите си шампиони за 2019 година. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички