Еуфория в Мелбърн: Australian Open излъчи първите си шампиони за 2019-а


Еуфория в Мелбърн: Australian Open излъчи първите си шампиони за 2019-а
Снимка: Getty Images/Guliver

1645 0

Откритото първенство на Австралия излъчи първите си шампиони за 2019 година - тези на двойките при жените, а домакините определено могат да са доволни. Саманта Стоусър и Шуай Джан са новите носители на приза, след като на финала детронираха миналогодишните шампиони в турнира на двойки Барбора Захлавова-Стрицова и Маркета Вондрусова.

Двубоят бе изключително вълнуващ, но в крайна сметка победата "отлетя" към Стоусър/Джан в два сета, в отделните части 6:3, 6:4. Представителката на домакините Стоусър, която бе известна с проблемите си с нервното напрежение пред собствена публика, допусна двойка грешка на мачбол. Въпреки това тя и Джан спечелиха ценния трофей, след като Стоусър надделя над унгарката Бабош в дълго разиграване от основната линия.

Така двете остават единствените, които могат да завоюват титлите на всички турнири от Големия шлем през календарната година. За Стоусър това бе третата титла от "Голямата четворка", след като тя триумфира на Ю Ес Оупън 2005 и Ролан Гарос 2006, докато за китайката и нейна партньорка Джан това бе дебютен успех при двойките от Големия шлем.

Междувременно Григор Димитров се появи на най-лъскавото парти в Мелбърн. Повече подробности вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички