Защо тревата е любимата настилка на Григор Димитров?


Защо тревата е любимата настилка на Григор Димитров?
Снимка: Guliver/GettyImages

2916 0

Григор Димитров е доволен от начина, по който се развива неговият сезон до момента. Българинът се изкачи с няколко места в световната ранглиста и е на прага на топ 10, въпреки че след двете титли в началото на сезона хасковлията допусна няколко разочароващи резултата, които не му позволиха вече да е сред десетте топ тенисисти при мъжете.

"Годината засега е добра. Можех да се представя по-добре в сезона на клей, проблемът е, че играх добре, но просто не спечелих в много мачове. Имах много възможности, в доста мачове водех, но загубих. Но сега идва сезонът на трева и аз гледам много по-позитивно. Най-доброто, което мога да направя, е да давам 100% от себе си както на корта, така и извън него", каза Димитров в интервю пред канала на ATP.

В момента Гришо играе на тенис турнира в "Куинс", като започна с отлична победа в два сета. Той е шампион от 2014 година и вярва, че турнирът ще му помогне да се почувства още по-добре преди "Уимбълдън".

"Винаги е добре да печелиш, но това не ти гарантира нищо. Важно е да имаш добър ритъм на тревата. Спомням си, че когато спечелих тук през 2014 г., следващата седмица почти не тренирах, може би бях само по час на корта. Просто се чувствах толкова добре, че не исках да променям нищо", заяви българинът.

Пред сайта на ATP той коментира и любовта си към тревата - най-силната му настилка, въпреки че е започнал да тренира на нея чак на 15-годишна възраст.

"Първият път, когато играх на трева, бях може би на 14 или 15 години. Бях с баща ми в Америка и си спомням много добре как ме привлече тази настилка. За да играеш добре на трева, трябва да имаш финес и да си малко по-креативен. Обичам много да играя на трева, чувствам се като у дома си", казва Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички