Страхотен поправителен за Григор - тръгна вихрено на турнира в Куинс


Страхотен поправителен за Григор - тръгна вихрено на турнира в Куинс
Снимка: Getty Images/Guliver

2753 0

Григор Димитров не допусна нов слаб старт на турнир, след като по категоричен начин се справи със съпротивата на Раян Харисън. Българинът спечели с 6:3, 6:1, благодарение на което се класира за втория кръг на турнира от сериите ATP 500 в Куинс.

Българинът не остави никакви шансове на своя съперник, след като спечели лесно първия сет, а след това се възползва оптимално от честите грешки в играта на Харисън.

Победата ще даде тласък на Димитров, след като през миналата седмица той сензационно отпадна от турнира в Щутгарт още при първата си поява на корта. Тогава той загуби от Йежи Янович в два сета, което му попречи да влезе в топ 10 още тази седмица.

Григор Димитров със сигурност ще спечели нови точки за ранглистата, след като през миналата година отпадна още в първия кръг на турнира. По-късно днес пък ще стане ясен неговият съперник. Хасковлията ще се изправи срещу победителя от срещата Жулиен Бенето Джеймс Уорд.

ВТОРИ СЕТ

1:0 (пробив) - Харисън стартира с две непредизвикани грешки от основната линия. Последва още една такава и родният представител излезе с 3 точки напред. Първият опит за пробив беше спасен с минаващ удар по правата, но след това Харисън прати лесен форхенд в мрежата - пробив за Григор Димитров.

2:0 - Димитров затвърди пробива, след като взе подаването си на 30.

2:1 - Димитров се отчете с една брилянтна къса топка, но въпреки това Харисън взе първи гейм във втория сет.

3:1 - Гейм на 30 за Гришо.

4:1 (пробив) - Димитров си почти си осигури победата в мача, след като отново стигна до пробив на 15, а Харисън се опита да счупи ракетата си.

6:1 - Димитров затвърди пробива си, а съпротивата на американеца съвсем падна - нов пробив на 15 и победа за Григор.

Първи сет

1:0 - Срещата започна с труден сервис гейм на българина, който позволи на съперника да стигне до 30:30, но в крайна сметка взе откриващото си подаване. 

1:1 - Харисън също имаше проблеми в своя първи сервис гейм, но също не допусна да се стигне до точка за пробив.

2:1 - Димитров постепенно подобри играта си и спечели този гейм без особени проблеми.

3:1 - Пробив! - Ракета №1 на България успя да пробие подаването на противника на 15.

4:1 - Последва нов лесен гейм на сметката на хасковлията, с който той затвърди направения пробив.

4:2 - В шестия гейм на първата част Харисън отново имаше проблеми на свой сервис, като в края дори можеше да се стигне до изравняване при 40:40 след подхлъзване на американеца, но в крайна сметка той одържа подаването си.

5:2 - Григор отговори подобаващо с нов бърз гейм, този път на 0, в който на помощ дойде и началният му удар.

5:3 - Димитров имаше шанс да затвори сета още в този гейм, като поведе с 0:30 и 30:40, но мощните сервиси помогнаха на Харис за намаляване на резултата.

6:3 - Очаквано световният №11 спечели сета след безпроблемен сервис гейм, в който той не даде точка на противника си.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Димитров ще спори с американеца Райън Харисън в среща от първи кръг на турнира в британската столица с награден фонд 1 836 660 евро. Поставен под №1 е Анди Мъри, а под №2 - Стан Вавринка.

Гришо води с 2-1 в преките двубои с Харисън, като първата среща между двамата се игра на трева на Уимбълдън 2014 и завърши с чиста победа в три сета за българина.

В Топ 5 на ранглистата тази седмица не настъпват размествания и Анди Мъри остава водач, следван от Рафаел Надал, Стан Вавринка, Новак Джокович и Роджър Федерер, а Григор има шанс да влезе в топ 10, ако спечели с 60 точки повече от Жо Вилфред Цонга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички