Втори успех за Григор Димитров в Лондон, и то преди да излезе на корта


Втори успех за Григор Димитров в Лондон, и то преди да излезе на корта
Снимка: Guliver/GettyImages

3384 0

Григор Димитров постигна втория си значим успех по време на Финалите на ATP в Лондон. Това стана още преди да излезе в двубоя си срещу Давид Гофен от втория кърг на надпреварата, а причината за това е отпадането на Марин Чилич от турнира.

Вчера хърватинът падна от Джак Сок, с което официално отпадна още в груповата фаза. По този начин той има шанс само за една победа до края на надпреварата, но се изправя срещу Роджър Федерер в мач без значение за бившия шампион на US Open.

Независимо дали спечели или не, Григор Димитров ще го изпревари в световната ранглиста при мъжете, която ще бъде обновена през следващата седмица. В момента разликата между двамата е под 200 точки, като за победа в Лондон се дават точно 200 точки. През миналата година Чилич записа успех в английската столица, което означава, че в най-добиря случай той ще запази актива си в световната ранглиста, ако спечели срещу Федерер.

Това обаче няма значение за Григор, който вече записа една победа в турнира и ще изпревари хърватина в ранглистата. В момента той заема 5-а позиция и, при условие че нито един измежду Гофен или Сок не спечелят турнира, а Гришо не излезе от групите, Димитров ще остане минимум на 5-а позиция, а освен това се очаква да изпревари и Доминик Тийм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички