Вожняцки с историческа титла в Мелбърн след титаничен финал с Халеп


Вожняцки с историческа титла в Мелбърн след титаничен финал с Халеп
Снимка: Getty Images/Gulliver

2469 0

Каролин Вожняцки спечели своята първа титла от "Големия шлем" и си гарантира първото място в световната ранглиста след края на Australian Open. Тя победи с 6:7, 6:3, 4:6 Симона Халеп в много напрегнат и непредсказуем двубой, продължил близо 3 часа. 

И за двете това бе битка за първа титла от Големия шлем. Возняцки досега бе загубила два финала на US Open (2009 и 2014), а Халеп също две, но на Ролан Гарос (2014 и 2017). Резултатът в противопоставянето между двете стана 5-2 в полза на скандинавката.

Вожняцки започна много уверено първия сет и бързо дръпна с 3:0 гейма. Постепенно обаче Халеп влезе в ритъм и при 5:3 стигна до три точки за пробив, като се възползва от третата. Двете тенисистки докараха нещата до тайбрек, където датчанката поведе с 4:2, след което направи три поредни точки и спечели сета.

Във втория сет Халеп успя още в третия гейм да отрази 4 точки за пробив и да поведе с 2:1. След петия гейм румънката поиска прекъсване заарди появилис е физически проблеми, но изглежда това не ѝ повлия особено, тъй като стигна до пробив за 5:3, а в следващото си разиграване и го затвърди, изравнявайки сетовете.

Третият сет бе сет на пробивите и истинска битка между първите две в световната ранглиста. Халеп загуби подаването си още във втория гейм, но още в следващия гейм след 6 възможности за връщане на пробива успя. Последваха още два гейма, в които двете си размениха по нов пробив, като първа Халеп успя да спечели след това подаването си за 3:3. В седмия гейм румънката направи нов пробив и дръпна с 4:3. След него дойде ред и на Вожняцки да поиска медицински таймаут за проблеми с коляното. След него световната номер 2 направи нов пробив и отново изравни резултата. В следващите две разигравания датчанката показа шампионския си дух и след като взе разиграването си, в последния гейм се възползва от първия с мачбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички