Ветеран на пътя на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open


Ветеран на пътя на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open
Снимка: Guliver/GettyImages

6488 0

Ракета №1 на България Григор Димитров ще започне тазгодишното си участие в турнира Australian Open срещу сръбския ветеран Янко Типсаревич. Жребият, който бе теглен днес, отреди българинът да е в четвъртината на носителя на 17 титли от Големия шлем Рафаел Надал.

До момента Гришо и Типсаревич имат общо пет мача по между си, но българинът има едва един успех. Той е през далечната вече 2013 година на турнира в Монте Карло. За последно пък играха през 2016 година в Куинс, когато Типсаревич печели с 1:2 сета.

В последните години бившият №8 в света е измъчван от много контузии. 34-годишният ветеран все по-рядко играе, като за последно излезе на корта за US Open 2017, когато е спрян от Диего Шварцман във втори кръг.

Димитров попадна в една четвъртина с Рафа Надал, като двамата могат да се срещнат чак на 1/4-финалите. В тази половина е и 20-кратният шампион в турнири от Големия шлем и шампион в Мелбърн от 2018 година Роджър Федерер, а евентуален сблъсък между двамата може да има на 1/2-финалите. 

При успех срещу Типсаревич Григор може да играе във втори кръг срещу Душан Лайович или Пабло Куевас. В третия кръг по всяка вероятност ще го чака 9-я поставен Джон Иснър, а на 1/8-финалите Кайл Едмънд.

Пълният жребии за Australian Open 2018 може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички