Вавринка идва на мястото на Григор Димитров в София


Вавринка идва на мястото на Григор Димитров в София
Снимка: Getty Images/Gulliver

2467 0

Носителят на 3 титли от Големия шлем Станислас Вавринка ще участва в DIEMA XTRA Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари. Както Sportlive.bg първи съобщи, организаторите са влезли в контакт с Вавринка след отказа на Григор Димитров. 

Трикратният победител в турнири от Големия шлем лекуваше тежка контузия след "Уимбълдън". Наскоро сподели колко сериозно е било положението и дори каза, че на дневен ред е стоял въпросът да се откаже от тениса. Той се завърна на корта за Australian Open, но продължава да се подготвя физически и през изминалия месец заяви, че се чувства много по-добре.

"Доволен съм, че шампион като Стан се съгласи да играе, приемайки поканата ни, и то в такъв кратък срок. В тези времена на велики играчи в тениса има само няколко души, които са успели да завоюват титли от Големия шлем. Стан е сред тях. Има не просто една, а три титли от Големия шлем. Щастливи сме, че ще можем да покажем голям шампион като него на феновете в България и публиката в София ще може да се наслади на играта му“, заяви турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open 2018 Пол Макнами пред Нова тв. 

"Беше разочароващо да научим, че Григор Димитров няма да може да дойде след такъв успешен сезон. Пожелаваме му бързо възстановяване“, каза още Пол Макнами. Участието на Стан Вавринка в София на мястото на Григор Димитров стана възможно по правилото на АТП за извънредна смяна.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички