Отчаяният ход след оттеглянето на Григор Димитров е Стан Вавринка


Отчаяният ход след оттеглянето на Григор Димитров е Стан Вавринка
Снимка: Guliver/GettyImages

3270 0

Новината на Sportlive.bg, че Григор Димитров няма да играе на предстоящия турнир Diema Xtra Sofia Open разочарова всички фенове на тениса в България. До последно надеждата беше, че контузията, която е получил в рамото, няма да попречи да се включи в надпреварата, но вече и офицално беше обявено, че той няма да играе.

По информация от източник на Sportlive.bg, организаторите на турнира правят всичко по силите си, за да намерят голямо име в мъжкия тенис, който да го замести. И първият вариант се казва Стан Вавринка. Вече са водят преговори с представителите на ракета №2 на Швейцария, но засега няма категоричен отговор от негова страна.

Трикратният победител в турнири от Големия шлем лекуваше тежка контузия след "Уимбълдън". Дори наскоро даде интервю за "ESPN", в което обясни колко сериозно е било положението и дори каза, че на дневен ред е стоял въпросът да се откаже от тениса.

Той се завърна за Australian Open, но продължава да се подготвя физически, тъй като не е напълно готов. В последното си интервю на 13-и януари той сподели, че е "коляното е много по-добре", но все още не е напълно готов да се завърне на корта.

Надеждата на организаторите е свързано с факта, че той не е далеч от завръщането си и би имал интерес да провери в каква форма се намира в турнир от ранга "250" - какъвто е този в София. Засега разговорите са в начална фаза и няма гаранция, че Вавринка ще се съгласи да играе в София.

През януари се споменаваше името на Новак Джокович, който обаче претърпя нова операция и е аут за неопределен период от време. Някои медии споменаха името на Хуан Мартин дел Потро, но той е заявен за участие на турнира в Делрей Бийч, който започва две седмици след края на надпреварата в София. И двата турнира са от ранг "250".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички