Григор размаза японец и е на полуфинал в Синсинати


Григор размаза японец и е на полуфинал в Синсинати
Снимка: Guliver/Getty Images

12455 0

Григор Димитров показа в трети пореден мач, че играе с настроение на Мастърс турнира в Синсинати. След като записа две впечатляващи победи над Фелисиано Лопес и Хуан Мартин Дел Потро, българинът се справи без абсолютно никакъв проблем с японската сензация Юичи Сугита - 6:2, 6:1. Така Димитров е на полуфинал, както и през миналата година, като очаква победителя от мача между Джон Иснър и Джаред Доналдсън.

Днешният мач не беше абсолютно никакво предизвикателство за първата ни ракета, който записа пет сервис гейма на нула и проби общо четири пъти противника си. Българинът видя, че Сугита прави много грешки и опитваше да държи колкото се може по-дълго време топката в игра, като атакуваше в подходящите моменти. Направи впечатление, че Димитров доста пъти използва сечен бекхенд от ретур, но и сервисът на Сугита не представляваше никаква трудност за нашето момче.

ПЪРВИ СЕТ - 6:2

1:0 - Пръв на сервис линията застана Григор Димитров, който не срещна никакви трудности и потегли с гейм на нула, макар да пропусна на два пъти първия си сервис.

2:0 (пробив) - Сугита сякаш изобщо не е разбрал, че мачът започна, и след като наниза четири поредни непредизвикани грешки, предаде сервиса си - пробив за Димитров.

3:0 - Грешките на Сугита леко приспаха Григор, който допусна изоставане с 15:30 след лека грешка, но бързо навакса благодарение на многото топспин в ударите си, с което максимално затрудняваше ниския японец, който постоянно беше принуден да подскача, за да вземе топката.

3:1 - Сугита записа гейм на своята сметка, след като навакса изоставане от 0:15, правейки и добър минаващ от бекхенд за 40:15.

4:1 - Уверен сервис гейм за Димитров, на нула, който във втората точка накара Сугита да тича отляво-надясно сякаш е сервитьор в натоварен ден в Слънчев бряг при проверка на Валери Симеонов.

4:2 - Българинът е доста агресивен на ретур от форхенд, като успя да поведе с 0:30 и след нисък сечен бекхенд, който затрудни Сугита. Японецът, обаче, показа здрави нерви и изигра четири страхотни точки, подпомогнат и от първия си сервис, като направи две печеливши излизания на мрежата.

5:2 - На свой сервис Григор е стабилен като японска сграда в земетръсна зона, макар че при 30:15 изигра недотам прецизна къса топка, но Сугита беше отчайващ със сечения си форхенд.

6:2 (пробив) - С малко помощ от мрежата Димитров премина в неотразима атака от форхенд и завърши с лесно воле, а в следващата точка Сугита сбърка от равностойна позиция от форхенд. Нова грешка от форхенд на японеца значеше 0:40 и три поредни сетбола за Григор. При първия той сбърка сечен бекхенд от ретур, а при втория Сугита взе предимство от сервис и успя да дочака грешка на българина. Майсторски японецът спаси и третия сетбол, след прецизен печеливш форхенд по обратния диагонал и след това стигна до геймбол, но го пропиля след двойна грешка. Последва нова грешка - от сечен бекхенд, което значеше четвърти сетбол за Григор! Тук вече Сугита се пропука жестоко, изкарвайки далеч в аут още втория си удар - от бекхенд.

ВТОРИ СЕТ - 6:1

1:0 - Григор записа четвърти сервис гейм на нула в мача!

2:0 (пробив) - Непредизвиканите грешки от ракетата на японеца валят една след друга и Димитров стигна до нови възможности за пробив - 15:40! С два мощни сервиса Сугита се спаси, но нова непредизвикана грешка от форхенд даде трети шанс на Григор в гейма. Тя беше реализирана с прецизно деми воле, след като удар на Сугита закачи мрежата и позволи на българина да премине в атака.

3:0 - Димитров без проблем взе пореден сервис гейм в мача, този път на 15, завършвайки с елегантен форхенд по правата.

4:0 (пробив) - Сугита е абсолютно безпомощен и след нови две непредизвикани грешки от форхенд резултатът пак е 15:40 на негов сервис! Японецът спаси първата възможност за пробив, но Григор влезе стабилно в разиграване при втората и дочака поредната непредизвикана грешка от форхенд на противника.

5:0 - Рутинен сервис гейм за Григор, който вдигна публиката на крака с ефектен плонж, реализирайки печелившо бекхенд воле за 30:15 и спечели гейма на 15.

5:1 - Сугита най-после се разписа във втория сет и Григор сервира за мача.

6:1 - Григор завърши мача в стил - с пети сервис гейм на нула и ас за финал!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В предишните два двубоя Гришо игра отличен тенис и логично записа две победи, и то без да загуби сет, срещу два много тежки съперника. Това важи в особена степен за срещата с Хуан Мартин Дел Потро, над когото Димитров нямаше нито една победа в предходните 5 мача. Григор дори показа здрава психика, след като обърна развоя във втория сет, когато изоставаше с пробив, но спечели със 7:5.

Срещу Сугита хасковлията има само един мач - победа през миналия сезон в Мастърса в Монреал в три сета. Японецът обаче е изключително опасен съперник и един от младата генерация, който е считан за един от сигурните представители на топ 5 в близките години.

Димитров има да защитава 250 точки от миналия сезон в този турнир, след като игра на полуфинал. Победа тук му гарантира запазване на актива, както и завръщане в топ 10 на световния тенис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички