Кирьос пречупи Григор на крачка от финала в Бризбън


Кирьос пречупи Григор на крачка от финала в Бризбън
Снимка: Getty Images/Gulliver

7851 0

Григор Димитров загуби от Ник Кирьос с 6:3, 1:6, 4:6 в полуфинална среща на турнира в Бризбън. Австралиецът постигна първа победа срещу Григор, който се сбогува с това да защити трофея си от миналата година. На финала в надпреварата австралиецът ще срещне американеца Райън Харисън, а за Гришо турнирът в Бризбейн не е приключил, като по-късно днес той и Харисън ще се изправят срещу Хенри Континен и Джон Пийрс в мач от полуфиналите на двойки.

Григор показа уверена игра в първия сет и въпреки трите двойни грешки, които направи, не позволи да повлият на играта му. Ключовият гейм бе шестият, в който световният номер 3 се въползва от първия си шанс за пробив и не изпусна преднината до края на частта, за да я затвори с 6:3.

Във втория сет първата ни ракета изгуби ритъма си на игра и претърпя истински срив, като успя да спечели едва един гейм.

Григор не успя да намери най-добрата си игра и през третия сет, докато Кирьос продължи да изпълнява бомбени сервиси. В седмия гейм австралиецът направи пробив за 3:4, който му бе достатъчен, за да стигне до крайния успех.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 Първи в срещата ще сервира българинът, след като Кирьос избра да посреща. Австралиецът дръпна с 0:30, но Григор успя да направи 4 поредни точки и взе подаването си.

1:1 Гейм на 0 за Кирьос.

2:1 Димитров направи първата си двойна грешка при 15:0 в негова полза, след което с блестящ сервис направи 30:15. Българинът обаче направи втора двойна грешка за ново равенство. БЪлгаринът обаче не се разконцентрира и взе подаването си без повече драма. 

2:2 Австралиецът също направи първата си двойна грешка в срещата, но с отличен сервис изравнява геймовете.

3:2 Само точка за Кирьос от нова двойна грешка на Гришо в петия гейм.

4:2 (пробив) След сечен бекхенд Кирьос прати топката в мрежата за 30:0 в полза на хасковлията. Григор стигна до първите 2 точки за пробив в срещата, като се възползва още от първата. При нея и двамата излязоха на мрежата след опит за къса на Кириос, но Григор стигна навреме и прехвърли Кирьос, който опита с удар "хот дог", но Григор направи без никакви затруднения уинър.

5:2 Гейм на 15 за Григор и пробивът е затвърден.

5:3 Григор дръпна с две точки, но след това съперникът му заложи на малко по-агресивна игра и с добър сервис навакса изоставането си и взе подаването си.

6:3 Първата ни ракета си осигури две точки за спечелване на сета след 29 минути игра и завърши първия сет с ас.

ВТОРИ СЕТ

0:1 Бърз гейм на 0 за Кирьос след нова порция силни сервиси.

1:1 Григор също печели подаването си без да даде точка на австралиеца.

1:2 Мощният сервис остава най-силното оръжие на Кирьос, който завърши гейма с ас и го затвори. Само веднъж се стигна до разиграване, в което Гришо спечели точка с излизане на мрежата.

1:3 (пробив) Австралиецът стигна до първата си възможност за пробив, но с мощен първи сервис Григор затрудни Кирьос, който от бекхенд прати топката в аут. При третото равенство в гейма Ник с мощен ретур отговори на сервиса на Григор и си осигури нова точка за пробив, от която този път се възползва с няколко силни форхенда. 

1:4 Само точка за Гришо и Кирьос затвърждава преднината си. 

1:5 (пробив) Григор определно загуби ритъма си на игра и даде цели 3 възможности за нов пробив за Кирьос при 0:40. Първите две бяха отразени от българина, но при третата след кратко разиграване прати топката в мрежата. 

1:6 Григор стигна до брейкбол, но отново след силни сервиси нямаше шанс да го осъществи. В крайна сметка при третия сетбол, Кирьос най-сетне изравни резултата за 1:1 в сетовете.

ТРЕТИ СЕТ

1:0 Важен гейм за Григор, който спечели. Две точки за Кирьос, но не успя да затрудни особено първата ни ракета.

1:1 Подаване на 0 за Кирьос.

2:1 По уверен сервис гейм за Гришо, който разчиташе отново на сервиса си и даде само точка на Кирьос.

2:2 Отново почти не се стигна до разиграване и Григор успя да вземе само една точка. 

3:2 Гейм на 0 за българина.

3:3 Кирьос изравнява резултата с бърз гейм на 15. 

3:4 (пробив) Кирьос си осигури преднина 15:40, след което австралиецът върна топката в половината на Гришо от ретура, след което без да е затруднен българинът сгреши и прати топката в мрежата.

3:5 Григор поведе с 15:30, но Кирьос с отлични форхенди затрудни българина и взе подаването си. 

4:5 Димитров запази спокойствие и взе гейма на 15.

4:6 гришо започна с феноменален ретур от Гришо,но бе бързо заличен от два мощни сервиса.Кирьос затвори мача с още един бомбен начален удар, който Димитров изпрати високо в аут.

ПРЕДИ МАЧА

Преди тях там ще играят Алекс де Минор и Райън Харисън, който си партнира с Григор в турнира на двойки и веднага след тях излиза Гришо. Димитров и Кирьос са се срещали два пъти досега, като статистиката е изцяло в полза на българина, който за последно победи на турнира от сериите Мастърс 1000 Синсинати. В спора за титлата най-добрият ни тенисист се наложи над Кириос с 6:3, 7:5.

Григор не започна много уверено защитата на титлата в Бризбън, като още в първия си мач бе на крачка от отпадане. Все пак успя да надделее над Джон Милмън. На 1/4-финала победи Кайл Едмънд, отново бе колеблив на моменти и допусна цели 9 двойни грешки, но все пак заслужено стигна до успеха. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички