Нова издънка и тотален срив за Григор Димитров на "Уимбълдън"


Нова издънка и тотален срив за Григор Димитров на "Уимбълдън"
Снимка: Guliver/GettyImages

23722 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна още след първия си мач на "Уимбълдън". Димитров бе отстранен от френския квалификант Корентин Муте, като българинът претърпя истински крах и загуби с 6:2, 6:3, 6:7(4), 3:6, 1:6. Първата ни ракета водеше уверено с 2:0 сета, но в третия тотално се срина и показа отчайваща игра в ключови моменти. В заключителния сет дори спря да се бори и сякаш чакаше двубоят просто да приключи.

Първият сет започна доста обещаващо за Григор като направи пробив още във втория гейм. Въпреки че Муте му върна пробива в петия гейм, това не повлия на българина, който бързо си върна преднината. През целия сет играта му бе по-добра и се възползваше от грешките на французина. Така, Григор направи още два пробива и затвори частта - 6:2. Вторият сет също бе изцяло в полза на Григор, като постигна обрат в осмия гейм за 5:3 и в следващия безпроблемно затвори сета.

Третата част обаче бе повратна за Димитров. В нея двамата си размениха по два пробива, но в тайбрека Муте бе категоричен. По врем на сета Григор направи 16 непредизвикани грешки, което бе повече от първите два сета, взети заедно. В четвъртата и петата част Григор просто не показа абсолютно нищо от първите два сета. Сервисът тотално го изостави, а самият той не показа достатъчно желание за победа.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор сервира пръв в двубоя и въпреки че изостана с 15:30, успя да вземе подаването си.

2:0 (пробив) - Французинът сгреши два пъти от форхенд, а след това и веднъж на мрежата. Това бе достатъчно за българина, за да поведе рано-рано с пробив.

3:0 - Макар и никак да не го постигна лесно, българинът затвърди пробива си. Преди това му се наложи да отрази две точки за пробив, като с ас и страхотен преминаващ удар увеличи преднината си.

3:1 - Първи спечелен гейм за Муте. Геймът вървеше равностойно, но при първото предимство, което си осигури френският тенисист, успя да се възползва от него.

3:2 (пробив) - За жалост, Григор не успя да задържи дълго преднината си. Муте показа добра игра и при първата си точка за пробив в този гейм успя да го реализира.

4:2 (пробив) - Отговорът на първата ни ракета не закъсня. Гриор успя сериозно да разходи своя опонент, а след уинът си осигури точка за пробив. Тя бе материализирана след двойна грешка на френския тенисист.

5:2 - Този път бърз гейм за Григор и само точка за Муте.

6:2 (пробив) - Муте направи голяма услуга на Григор, като допусна втора двойна грешка в най-неподходящия момент. Точно с нея хасковлията успя да затвори сета.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Френският тенисист сериозно затрудни Григор още в първия гейм на втория сет, търсейки ранен пробив. Дори имаше две точки за пробив, но благодарение най-вече на добрия си сервис Григор взе подаването си.

1:1 - Българинът показа солидна игра и опита да натисне съперника си. Стигна два пъти до точка за пробив, но Муте успя да вземе контрол над случаващото си и взе гейма.

2:1 - Бърз гейм за Григор на 15.

2:2 - Григор с 30:0 и постави Муте под напрежение. Въпреки това успя спечели четири безответни точки и да затвори гейма.

3:2 - В този гейм двамата почти не стигаха до разиграване, като началният удар на Димитров бе безупречен и затвори бързо подаването си.

3:3 - Този път Муте не позволи на Григор да стигне до точка за пробив и взе подаването си - 30:40.

4:3 - Още един отличен гейм за Гиргор, който успя да затвори с уинър по правата.

5:3 (пробив) - Григор се възползва от всяка грешка на съперника си. На два пъти българинът надигра Муте на мрежата и успя да поведе с 0:40. Муте отрази първия брейкбол, но но не и следващия.

6:3 - Гейм на 15 и Григор взима и втория сет.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 - Григор напредна бързо в резултата с 30:0 и стигна до точка за пробив, но тя бе отразена. Грешка на Муте даде нов шанс пред Димитров, но с форхенд по правата отново се измъкна. След добър сервис в крайна сметка французинът се спаси.

1:1 - Гейм на 0 за българина.

2:1 (пробив) - Григор два пъти стигна до точка за пробив, като вторият се оказа успешен. Муте пък сериозно се изнерви, което попречи на играта му, а Димитров се възползва по най-добрия начин.

3:1 - Отново бърз гейм за първата ни ракета и само точка за французина.

3:2 - Муте успя да вземе и свой гейм без притеснения, като Григор не записа и точка.

3:3 (пробив) - В този гейм добрият сервис напусна Григор и това веднага отвори шанс пред съперника му. Макар и чак от четвъртата точка, Муте върна пробива след мощен ретур. 

3:4 - Гейм на 30 за французина.

4:4 - Муте има видим подем в своята игра, като отново стигна до точка за пробив. Началният удар обаче спаси Григор и от нов пробив.

4:5 - Гейм на 0 за французина.

5:5 - Спокоен гейм и за Григор, в който даде само точка на Муте.

6:5 (пробив) - Муте допусна отново доста неточности, но успя да навакса от 0:30. Въпреки това сам се провали с двойна грешка при брейкбола за Димитров.

6:6 (пробив) - Григор сам се вкара в неприятности като изостана с 0:40. Първите две точки бяха отразени, но при третия не успя и се провали да затвори срещата.

Тайбрек: Григор не показа убедителна игра и това доведе до минипробив за французина за 1:2. След стоп воле намали до 2:3, като добрият серивс доведе и до равенство в резултата. Муте обаче спечели следващите три точки и получи 3 сетбола. Григор отрази само един от тях, а сета го завърши с 16 непредизвикани грешки.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

1:0 - Убедителен гейм на 0 за Григор.

1:1 - Димитров опита да постави под напрежение Муте, но той не се поддаде, въпреки че се стигна до 40 равни. Още при първото спечелено предимство квалификантът затвори подаването.

2:1 - Доста труден гейм за Григор. Макар Муте да не стигна до точка за пробив сериозно притесни Димитров, като имаше две равенства, но след излизане на мрежата успя да вземе гейма си.

2:2 - Още един оспорвам гейм, в който обаче Муте се възползва от първото си предимство. Прави впечатление, че той се чувства все по-удобно и това е видимо в играта му.

2:3 (пробив) - Истински крах в играта на Григор. Отново се стигна до две точки за пробив за Муте, като първата бе отразена. При втората обаче Димитров допусна двойна грешка, с която съвсем улесни французина.

2:4 - Гейм на 15 за Муте.

3:4 - Най-сетне спокоен гейм и за Григор, който затвори на 0.

3:5 - Това обаче не повлия особено на българина и отново допусна непредизвикани грешки от бекхенд, а 20-годишният тенисист взе гейма си.

3:6 (пробив) - Муте стигна до две поредни точки за пробив. Още при първата Димитров изкара топката на поне 2 метра аут от форхенд.

ПЕТИ СЕТ

0:1 - Муте без никаква затруднения успя да вземе първото си подаване в сета.

0:2 (пробив) - Французинът получи две поредни точки за пробив и още първата от тях реализира с брилянтен форхенд по правата. А Григор все така не може да разчита на добър сервис.

0:3 - Пробивът е затвърден на 0.

0:4 (пробив) - Ужасът за Григор продължи и в този гейм. Шести гейм, който отиде в сметката на Муте. Първата точка за пробив бе отразена за Григор, но втората - не, което направи резултатът още по-ужасяващ.

0:5 - Григор показа, че тотално се е предал и не показва никаква борбеност. Гейм на 15 за Муте.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двубоят е трети в програмата на корт номер 15, където първият мач е насрочен за 13 часа. Вече се изигра срещата между Янко Типсаревич и Йошихито Нишиока, а в момента е и двубоят от женската схема между Маркета Вондрушова и Мадисън Бренгъл. Това означава, че срещата на Григор ще стартира около 19 часа.

Григор Димитров в миналогодишното издание на Уимбълдън отпадна още в първи кръг след загуба от Стан Вавринка. Най-доброто представяне на първата ни ракета в Лондон датира от 2014 г., когато стигна до полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички