Един-единствен фаворит спечели 1/4-финала си - какво се случи в ден №5 на Sofia Open?


Един-единствен фаворит спечели 1/4-финала си - какво се случи в ден №5 на Sofia Open?
Снимка: БГНЕС

5273 0

Тенис турнирът от ранг "ATP 250" в София продължи с пълна пара в последния ден от работната седмица. Diema Xtra Sofia Open навлиза в решаваща полуфинална фаза в събота, а след драматичния ден №4 в дебютния мач на Стан Вавринка зрелището в петък бе изпълнено с изненади.

Още в първия мач от 1/4-финалите Мариуш Копил изхвърли един от фаворитите за титлата в София - Жил Мюлер, и то след убедителна победа в два сета (6:4, 6:4).

Битката на Централния корт в зала "Арена Армеец" продължи с друг двубой - Йозеф Ковалик срещу Маркос Багдатис, в който отново фаворитът отпадна. Кипърецът, който днес не беше особено доволен от публиката, беше победен в два сета (7:6, 6:4), като представителят на Словакия стигна до първия си полуфинал в турнир от сериите ATP.

Черешката на тортата категорично трябваше да бъде двубоят Стан Вавринка - Виктор Троицки. Той безспорно предложи много вълнуващи моменти, но швейцарският ветеран беше почти безпогрешен и успя да спечели също в два сета. Той взе първата част с 6:1, а след това реализира пълен обрат във втория сет, стиигайки до тайбрек, след като беше пробит. В гейм №13 той изостана с 3:0, но спечели 7 поредни точки, поздравявайки се с успех.

Последният мач в програмата предложи битка с участието на друг изненадващ четвъртфиналист - Мирза Бешич, срещу отлично представилия се в Мелбърн германец Максимилиан Мартерер. Босненецът спечели първата част с 6:4, но допусна ранен пробив във втория сет, който в крайна сметка прати мача в решаващ трети сет. В него двамата сервираха солидно, но при 4:3 в полза на Бешич босненецът стигна до две точки за пробив, реализирайки втората.

В първия полуфинал от турнира един срещу друг се изправят Мариуш Копил, който още не е загубил сет в София, срещу голямата изненада Йозеф Ковалик. Във втория полуфинал Стан Вавринка среща Мирза Бешич.

Ден №5 на Sofia Open през очите на Sportlive.bg

21:35 Башич изостана с 15:30, но успя да се събере и да стигне до успех с 6:3 и спечели в мача.

21:33 Башич също стигна до брейк точка в гейм №8, но с фантастична атака при мрежата германецът неутрализира първия шанс на съперника. Мартерер обаче удари слабо форхенд за нов брейк пойнт в полза на Башич, а след това направи и двойна грешка - 5:3 и шанс за Башич.

21:07 Първи гейм, първа точка за пробив - германският бомбардировач имаше шанс да поведе, но Бешич показа здрави нерви и още по-добра защита, достигайки до обрат в своето подаване - 1:0.

21:00 Имаме първия 3-сетов двубой за деня. Мартерер спечели с 6:4 втория сет и в може би най-оспорвания мач за деня ще гледаме решаващи моменти.

20:33 Мирза Бешич реализира късен пробив след много колебания от начален удар на Мартерер - 6:4. Още в самото начало на втория сет обаче германецът проби на свой ред - възможност за 3-сетов мач, какъвто не видяхме до момента в четвъртфиналите на надпреварата.

19:37 7 поредни точки за Стан! Почти немислимото се случи - Вавринка изостана с 0:3, но постигна пълен обрат и успя да стигне до 7:3 и успех със 7:6 във втория сет.

19:30 Вторият сет влезе в тайбрек, който започна с два мини пробива в полза на Виктор Троицки - 3:0. Стан обаче не се предаде - минаващ удар по бекхенд правата и аут от Троицки - 3:3.

19:24 Това е ударът, с който Стан върна пробива... просто невероятно!

19:15 Вавринка избухна! При точка за пробив в негова полза Троицки опита атака при мрежата, а след това и лоб срещу Вавринка. Стан се върна до основната линия и със светкавичен бекхенд по правата направи сърбина безпомощен - уау каква точка!

18:50 Троицки успя да стигне до пробив. Подкрепян неистово от публиката в зала "Арена Армеец" той успя да се възползва от две двойни грешки от страна на Вавринка и поведе с 5:3 - шанс да затвори сета.

18:30 Очакваната здрава битка не се осъществи в първия сет. Вавринка прегази Троицки с 6:1, като е цяло чудо, че сърбинът не счупи ракетата си, след многото грешки които допусна.

18:00 Какво се случи до момента и какво да очакваме от Вавриннка - Троицки?

Ден №5 на Sofia Open:

15:40 Подобно на първия гейм Ковалик имаше проблеми със завършването на двубоя, но този път не позволи пробив, а с могъщ форхенд по правата завърши двубоя.

15:30  Отново в края на сета Багдатис не издържа. При 4:4 и точка за пробив в полза на Ковалик се проведе най-шеметното разиграване. Маркос едва достигна до къса топка, спасявайки воле, но след това взе инициативата и с лоб прати съперника си при основната линия. Той обаче също стигна до топката и последва нова тежка размяна на удари, при която Ковалик достигна почти невъзможна къса и я прати по диагонала от бекхенд - нямаше отговор от Бахдатис и 5:4.

14:50 Логично двамата достигнаха до тайбрек, в който Багдатис допусна ранен минипробив след сбъркано лесно воле при мрежата - Ковалик поведе с 4:1 и не погледна назад - 7:2 в тайбрека и 1:0 за него в сетовете.

14:30 Опитът на ветерана си каза думата - изправен пред възможността да загуби първия сет, Багдатис съумя да обърне развоя на събитията, връщайки веднага пробива със страхотен форхенд по правата при предимство в негова полза - 5:5 и отново сервис за Ковалик.

14:23 Още един от фаворитите на българската публика - Маркос Багдатис, изпитва затруднения в четвъртфиналния си двубой. Той допусна пробив и изостава с 3:5 от изненадата в турнира Йосеф Ковалик, който сервира за спечелване на сета.

13:35 Копил продължава към полуфиналите на турнира в София, като до момента румънецът не е загубил нито един сет.

13:22 Първият пробив за втория сет е факт и отново е късен - Мюлер, който изглеждаше по-убедителният тенисист през втората част, допусна много неточности от дъното на корта, не успяваше да вкара първи сервис, а при 40:40 Копил направи невероятен минаващ удар за брейк-пойнт. В следващото разиграване Мюлер прати форхенд в мрежата и подари пробив на съперника за 4:5.

13:10 Точката на турнира - в гейм №6 на втория сет Копил игра серврис-мрежа и опита да завърши с воле. Точно преди топката да тупне втори път обаче Мюлер направи феноменален бекхенд минаващ удар по диагонала - фамозно отиграване на представителя на Люксембург.

12:30 Програмата на Централния корт започна с мача Мариуш Копил - Жил Мюлер. Престрелката между двамата в първия сет завърши сравнително неочаквано, след като румънецът съумя да стигне до пробив в края на първия сет и да поведе срещу един от фаворитите в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички